Valg av løype

Hafjell er best i Europa på kvalitetslyper. De er inndelt i fargekoder etter vanskelighetsgrad akkurat lik alpinløyper om vinteren. Grønn lype er vanlig grusvei og blå er letteste ordentlige downhill-løype. Rød er noe brattere og de sorte er teknisk krevende løyper med større hopp. Løypene varierer fra brede velbygde berg og dalbaner til knallgøye litt mer tekniske single tracks med som slynger seg nedover skogen. Bli kjent med løypene her.

De aller fleste kan begynne i blå løype. Dette er de letteste skikkelige downhill-løypene. Disse er planert som en god sykkelsti og vi har bygget inn kuler, små hopp og doseringer hvor du kan trille rolig over all elementene i begynnelsen, og øke farten etter hvert. De med mer erfaring storkoser seg også i disse løypene på grunn av at de er så velbygget.

Videointro til Hafjell Bike Park

Wrap up

Etter en knalldag i løypene er det sykkelvask for tur. Vi har flere vaskestasjoner nede ved gondolen, så er er det bare å svinge innom og gi sykkelen en grundig vask. Husk å vaske godt rundt gir, støtdempere foran og bak, hjulnav ++. Like greit å vaske den skikkelig med en gang for om du kommer for å levere tilbake en halvvasket sykkel i utleien må du tilbake og vaske den skikkelig igjen. Har du din egen sykkel så vet du hvor mye det betyr å vaske den skikkelig! 

 

Guide til downhillsykling: Hafjell del 1 - Utstyr

Guide til downhillsykling: Hafjell del 2 - Teknikktips og løypevalg