Hva er downhillsykling?
Enkelt sagt er heisbasert downhillsykling ren moro. I Hafjell Bike Park foregår denne type sykling i egne spesialbygde løyper, merket fra lett til krevende akkurat som alpinløypene. Stolheis og gondol gjør at du slipper å gå opp igjen, så du trenger ikke være idrettsutøver for ha det gøy.

Utleie
I Hafjell bike shop har vi 80 stk Scott Gambler downhillsykler i forskjellig størrelser og vekt til utleie. Når du leier sykkel inkluderes bekyttelsesutstyr. Vi leier ikke ut briller/goggles, hansker eller sko av hygienehensyn. Ta dette med, eller det kan kjøpes i bike shop'en her hos oss.

Bestill sykkel

Velkomstområde med sykkelutleie i Hafjell Bike Park

Service & reparasjon
Bike Shop'en har eget verksted som utfører vedlikehold og service på utleiesyklene og tar i tillegg service på alle kjente merker. 

Kontakt Bike Shop

Downhillsykkelen

Denne er skreddersydd for formålet. Lavt tyngdepunkt, slakere vinkler på ramme og ekstra kraftige bremser. Den har ekstra solid demping med 20 cm vandring på forgaffel og er fulldempet der bakre del av rammen er leddet med egen støtdemper. Disse egenskapene gir suveren stabilitet og trygghet til ha det gøy. Du vil bli svært overasket over hvordan sykkelen absorberer vibrasjoner og selv de heftigste terrengsykler kommer til kort mot downhillsykkelen når det gjelder få en myk flyt gjennom løypene. Setet veldig lavt så det ikke skal være i veien da du sykler oppreist i downhill. Hælene ned og rompa opp! 

Leie av downhillsykkel, fullt beskyttelsesutstyr med helhjelm, rustning og knebesytter koster kr 750,- for en dag. Dagskortet i Hafjell Bike Park koster kr 265.- for voksne. Da er du klar for en en hel dag i løypene, med profesjonelt sikkerhetsutstyr og en sykkel til 34.000 kr. 

Beskyttelsesutstyret
Her viser Snorre Pedersen beskyttelsesutstyret som brukes til downhillsykling. Det er viktig ha på tøy/sko som tåler bli møkkete. Det er vanlig kjøre med shorts eller tynn treningsbukse.

Hjelm og Goggles

Helhjelm med skygge og goggles for beskytte øynene mot støv og grus. Dette sliter litt mer på brilleglass enn vinterbruk gjør, så bruk gjerne gamle skibriller eller bruk tear-offs på glasset. Vi anbefaler glass uten farge hvis du har det.

Rustning

Denne består av brystplate, ryggplate, og beskyttelse på skulder, albue og underarm. Denne tas på som en jakke utenpå en t-skjorte. Jersey-trøye brukes utenpå for å holde den noenlunde ren.

Kne- og leggbeskyttere

Disse har du på direkte på leggen. Tynn treningsbukse kan gå utenpå

Sko

Det beste er flate lave sko med noe stiv såle, type skatesko. Skal du kjøpe sko anbefaler vi modellene fra FiveTen.

Guide til downhillsykling; Hafjell del 2

Guide til downhillsykling; Hafjell del 3