Vi var en godt blandet gjeng som kjørte fra Oslo til Åndalsnes og Romsdalen fredag 27. april. Det var meldt mye vind og snø hele lørdagen, men det hindret ikke oss i å ta en liten luftetur. Som meldt ble det drittvær hele lørdagen. Vi startet i snøslaps og gikk mot Galtåtind (1124 moh) i Isfjorden. Store snøflak kom ovenfra og sikten ble dårligere og dårligere. Noen snudde underveis, mens noen gikk på toppen uten å se en dritt. Dårlig skidag første til guidet tur i sentrum før taco og øl sto på menyen. Lavtrykket lå lavt over Romsdalen ved solnedgang, og vi hadde ikke noe tro på at finværet skulle komme.

Søndags morgen ble vi vekket av solstråler som strålte inn på soverommet. Bak gardinene kunne vi se blå himmel! Denne dagen kom til å bli magisk. Planen for dagen var klassikeren Kyrkjetaket (1439 moh) og Kjøvskarstind (1552 moh). Det hadde kommet ca 15 cm nysnø i løpet av dagen før. Shorts ble anført på de aller fleste og noen hvite lår som ikke har sett sola på noen måneder kom til syne. Hva er bedre enn en skitur der man har bruk for solkrem og shorts?! Turen opp mot Kyrkjetaket med Isfjorden i bakgrunnen er rene postkortmotivet. Turen måtte nytes. Skispor ned fra toppen var synlig allerede ved 9-10 tiden. Noen har vært oppe tidlig og fått kjørt jomfruturen ned i tørr løssnø. VI brukte god tid og fant noe ukjørt snø mellom mange hundre spor. Ingen tvil om at dette er en populær topp! Ved foten av flanken ble det øl i snøsofaen for de aller fleste. De aller sprekeste tok Kjøvskarstind som topp nummer to. Vestrenna ned fra Kjøvskarstind er en flott avslutning på dagen når sola begynne å gå ned i havet.

På grunn av noen trette bein, ble mandagens tur startet på godt utpå dagen. Målet for turen var Gjuratind (1712 moh) inne i Grøvdalen med sin luftige topp. Dagen var helt fantastisk og sekken var pakket med tau, stegjern, seler osv. Noen av oss var superklar for litt mer spektakulær topp. Snøen var allerede fuktig og sugen. Etter hvert som vi kom innover dalen så hadde det gått mange bløtsnøskred langs sidene og lavtrykket som var meldt utpå ettermiddagen kom sigene fra havet i vest. Like før vi nådde bandet kom skodda og vi bestemte oss for å snu. En nedkjøring med sikt ble veid opp i stede for å ta toppen i skodde. Vårsnø på sitt verste fikk vi smake på denne dagen. Mer fuktighet i snøen kan man ikke oppnå! Dagen ble avsluttet med grillfest på campingen.

1. mai svikter aldri! Nok en dag og nok en fantastisk dag! Siste dagen må nytes. Bilen ble siktet inn mot Bøstølen og Nonstid (1573 moh) var klar for besøk. Snøen var hard på morgenen og sola stekte nok en gang. Vi storkoste oss på vei oppover og hadde en lang rast i lyngen før toppstøtet ble unnagjort i en fei. Vi hadde beregnet tiden perfekt og fikk turens beste kjøreforhold!

Video fra turen:

Alle foto: Ole Høsøien Simensen

Sindre Brevold på vei opp mot Kjøvskarstind. Kyrkjetaket i bakgrunnen.

 

  1. mai. Veien opp mot Nonstind.

 

  Isfjorden

 

Mandag 30. april. Dagens topp Gjuratind i bakgrunnen. 

Semund Simensen på vei fra Kyrkjetaket.