1. Forbredelser - Gjør som de profesjonelle fotografene: planlegg fotoshooten nøye. Finn en god location, få dine skivenner til å kjøre samme løype om og om igjen. Jobb sammen om å få frem fart, hopp og spenning i bildet.

2. Ekstra batteri - Fotografering i kulde krever sitt av kameraet. Batterier får mye kortere levetid med en gang de blir kalde. Forsøk derfor å holde dem så varme som mulig - og ta gjerne med et ekstra batteri.

3. Hvitbalanse - Hvitbalansen sørger for at bildet ditt ikke får fargestikk, og at fargene gjengis så naturlig som mulig. Kameraet kan gjøre dette automatisk. Lek deg fram til rett innstilling - slik at snøen blir hvit.

4. Beskyttelse - De fleste vet å kle seg for en god og kald vinter. Tenk også på kamerautstyret ditt før du løper ut i vinterværet. En solblender over objektiv og en vanntett pose over kamerahuset hjelper mye.

5. Filterbruk - Et graderingsfilter kan være nyttig for å redusere kontrasten mellom himmelen og bakken, et polariseringsfilter bidrar til å reduserer refleksjoner fra snøen, og et UV-filter er essensielt når man skyter i solskinn.

6. Lukkertid - Fallende snø er vakkert og setter en spiss på mange motiver. Husk at snø faller fort, så det er nødvendig med rask lukkertid om du vil fryse dem, helst over 1/250. En skikjører er raskere - da trenger du enda hurtigere lukkertid.

7. Serieopptak - Sett innstillingen på kamera til serieopptak. Da får du flere bilder per sekund - og sjansen er større for at du får et bedre resultat.

8. AF-punkter - Lås AF-punktet på skikjøreren, og bruk følgefokus - og prøv å holde punktet på motivet mens du tar en fotoserie

9. Eksponeringskompensasjon - Lysmåleren i kameraet ditt kan ofte bli lurt og gi deg et for mørkt/lyst bilde. Når man fotografere ute i snøen har den lett for å bli gråaktig, det skyldes at snøen reflekterer lyset.
For å unngå dette overeksponerer du med +1 og noen ganger +2.

10. Blits - Ved motlys og sterk sol - bruk en blits for å fjerne skygger