- Jeg tror aldri, det er i hvert fall svært lenge siden, at Stryn Sommerski har vært så bra i rute med sesongforberedelsene og investeringene vi har gjort på breheisen skal etter alle eksperters råd løse våre årelange driftsproblemer med breheisen. Vi har hatt full service av alt teknisk utstyr i anlegget og rapportene tilsier at alt skal fungere som kan forvente.

Jeg gleder i hvert fall som en liten unge til ny sesong på Strynefjellet, sier Magne Brekke som er markedsansvarlig for Stryn Sommerski.

4. mai: - 20 dager igjen til sesongåpning og snøforholdene har sjeldent vært bedre enn det vi opplever nå. Se bildeserie.

Den siste tiden har vært strålende flott på fjellet. - En ting er at vi har mye snø, men enda viktigere for sesongen er det at denne snøen er usedvanlig kompakt. Selv med gravemaskin er det en tung jobb å grave seg til bunns.

Vi har omlag 2,5 meter mer snø enn på samme tid i fjor og nærmer oss 9 meter totalt. Vi må ihvertfall tilbake til 2008 for å finne tilsvarende snømengder på denne tiden av året.

Se stemningsvideo fra fjellet denne uka:

Mer snø

Langtidsvarslet frem til 12.mai viser fortsatt kaldt vintervær og nedbøren vil komme som snø.

- Det er jo ikke mulig å være annet enn optimistisk til at dette skal bli en superbra sesong for Stryn Sommerski, sier markedsansvarlig Magne Brekke.

Sesongforberedelser i rute

Nå er det fullt trøkk i forberedelsene til sommerskisesongen og vi er så bra i rute som vi har lov å håpe på. - Jeg synes dette ser veldig lovende ut nå, sier ass daglig leder og bas på fjellet, Alf Birger Olsen. Nå som ny mast til breheisen er på plass skal vi ha mange uhell om dette ikke går bra til sesongåpning. Resten har vi kontroll på og vi har tilgang til de fagfolka vi trenger undervegs.

Mandag begynner brøyting av vegen opp fra Videseter og det bør være godt med tid til å få den ryddet og klarert før åpning. Mobildekningen tror vi også kommer på plass i tide, selv om tiden er knapp. 3.mai var vi med Telenor, kommune og energiverk på befaring for å velge løsning og de siste brikkene forutsetter vi at faller på plass veldig raskt.

Mange bookinger

Det begynner å bli trangt om plassene på campinger og hotell i Hjelledalen i pinsen og de første helgene i juni. Så vær rask med å booke.

Telenors dekningssjef Bjørn Andersen lover mobildekning på Sommerski Sentret før åpningen 24. Mai!!