Skistedene Dizin og Shemshak ligger nord for Teheran.Du kan få skikjøring opp til 3 600 moh og Dizin som er det største skianlegget har tre telekabinheiser.

Shemshak skianlegg
Shemshak ligger nordøst for Teheran i fjellkjeden Alborz. Shemshak er det nest største skianlegget i Iran etter Dizin, og skianlegget ble opprettet allerede i 1958. Det er to stolheiser og 5 andre heiser. Nedfartene ligger på mellom 2550moh opp til 3050moh. Skianlegget har to hovednedfarter og de har hver sin stolheis, og de har tilogmed flomlys for kveldskjøring.

Shemshak er skianlegget hvor man gjerne ser de mer "erfarne" skikjørerne i forhold til Dizin som er mer besøkt av et bredere spekter skikjørere. Nedfartene er ganske bratte og flere av nedfartene er kuleløyper (moguls).

Shemshak ligger ca 55 km med bil fra Teheran, og bare 10 km fra Dizin skianlegget. I tillegg ligger skianlegget Darband-Sar 5 km unna.

Dizin
Dizin skianlegget ligger også i fjellkjeden Alborz, i delen Karaj.
Det store skianlegget i Dizin ble startet i 1969 og skisesongen er vanligvis fra desember til mai. Den lange skisesongen kommer av at Dizin ligger høyt, og den høyeste skiheisen bringer deg opp til 3 600 moh. Dette gjør Dizin til en av de 40 høyeste skianleggene i verden. I Dizin finner du to hotell, 19 hytter og fem restauranter. Disse fasilitetene tar imot tusenvis av skiturister årlig.

Dizin har tre telekabiner og åtte andre heiser. Den laveste delen av regionen er 2 650 moh og den høyeste er 3 600 moh. Det betyr at du kan få skikjøring på nesten 1 000 høydemeter.

Snøkvaliteten og pudderet i Dizin gjør at den ofte blir sammenlignet med skisteder i Rocky Mountains og Alpene.

(Andre skianlegg og organiserte reiser under videoen)

Video fra Shemshak, Iran 2012 av Rasto Hatiar

Andre skianlegg i Iran
Tochal
Damavand
Abali
Darbandsar
Khor Ski Resort
Papayi Ski Resort, (Zanjan)
Khoshaku, (Urmia)
Sahand Ski Resort, (Tabriz)
Kuhrang, (Bakhtiyari)
Kakan, (Yasuj)
Tarik-darreh, (Hamadan)
Alvares, (Ardabil)
Sepidan, Kohkiluyeh
Shahmirzad Ski Resort, Semnan province
Shandiz, Khorasan province
Chelgard, (Shahr-e Kord) 

Flypriser
Flyprisene varierer fra 4 000 kr til ca 6 000 kr avhengig av når du ønsker å reise. (Oslo - Teheran)

Organisert reise

Hvitserk
På dette unike skieventyret får du sjansen til å teste ut snøen i de to mektigste fjellkjedene i Iran: Zagros- og Alborzfjellene. Etter et par dagers kjøring i heissystem venter et lengre snøeventyr og toppturer i urørt natur. Vi reiser med en svensk fjellfører og får oppleve en fantastisk skireise i et spennende land!

Rå skikjøring og sterke naturopplevelser garanteres på denne turen som ledes av en svært erfaren fjellguide, svenske Anders Bergwall. Turen byr på flotte alpine opplevelser av Zard Kooh området, et fjellområde som ligger i den vestlige delen av Zagrosfjellene med et dusin topper over 4000 meter, hvorav den høyeste er 4221 m. Mer info

Langley
Vi kunne ikke holde oss borte fra Iran. Det var rett og slett så fantastisk bra forrige gang vi var der, og her forklarer vi hvorfor. Iran er hva Alpene var for veldig lenge siden - store, upreparerte vidder beliggende noen tusen meter over havet, klipper, heng og bølgende daler som ligger åpne bare for deg. Iranerne selv holder seg nær heisene eller kjører pulk. Ofte er du nesten alene i heisen, bortsett fra skikompisene dine og guiden, selvsagt.

Reisen varer i åtte dager og er ulik alt annet du har opplevd. Det er derfor vi gjør et comeback til Iran. For at du skal få mest mulig ut av din ferie i Alborz-fjellene, er det viktig å være en rutinert skikjører med forkjærlighet for offpist i all slags vær. Regn med at hver dag er en ny utfordring og at det skjer ting du ikke er forberedt på. Mer info