Skikjøring på omstridt territorum

Wikipedia: Kashmir (eller Kasjmir) er et område i den nordlige delen av det indiske subkontinentet. Historisk viser begrepet til dalen like sør for den vestlige delen av Himalaya. Politisk viser begrepet til et mye større område bestående av regionene Jammu, Kashmir og Ladakh, som har vært et sentralt konfliktområde i mange år.

Regionen er delt mellom tre land; Pakistan kontrollerer den nordvestlige delen (De nordlige områdene og Azad Kashmir (India kaller disse områdene Pakistansk-okkupert Kashmir), India kontrollerer den sentrale og sørlige delen (Jammu og Kashmir), og Folkerepublikken Kina kontrollerer den nordøstlige delen (Aksai Chin). Selv om disse i praksis administreres av de forskjellige landene, har India aldri formelt anerkjent de to andre landenes krav over noen av delene i regionen. Pakistan ser hele området som omstridt territorium og regner ikke Indias krav som gyldig.

Transport

Du flyr fra Oslo til New Dehli og prisene varierer selvfølgelig men ligger fra ca 6 000 og oppover.
Drar du i januar 2013 så det ut til at prisene lå på 6 900 kr for fly tur/retur.
Fra New Dehli tar du fly til Srinagar (innelandsfly) og fra flyplassen Srinagar kan du ta taxi som koster noen hundrelapper.

Skianlegg

Gulmarg heter "skianlegget" og her kan du ta gondol opp til ca 4 000 moh. Skianlegget har ingen preparerte nedfarter så her er det offpiste som gjelder. Det skredsikres i selve anlegget, men beveger du deg utenfor bør du ta forhåndsregler. (ville nok tatt forhåndsregler i selve anlegget også). 

Se video fra Kashmir  Jordan Manley Photography

Har du mer informasjon om Kashmir / Gulmarg er det bare å legge til i kommentarfeltet.