- Vi gleder oss til å vise fram løypene vi har bygget, sier ildsjelene Ove Grøndal fra Nesbyen og Knut Lønnqvist fra Oslo. Arrangementet finner sted førstkommende helg.

- Her har frivillige terrengsyklister laget løyper for alt fra nybegynner til ekspert, sier Lønnqvist om løypene de har laget i fjellsidene og skogsområdene rundt Nesbyen i Hallingdal. - For et par år siden oppdaget vi at snøen smeltet tidlig i Nesbyen, så vi begynte å sykle der på våren. Etter hvert ballet det på seg med kompiser som også ville starte sykkelsesongen i Nesbyen, så etter hvert fant vi ut at det var like greit å arrangere en sykkelcamp!

Det er lagt opp til et uformelt opplegg med busstransport til toppen av bakkene både lørdag og søndag. På lørdagen blir det arrangert NFC Contour filmkonkurranse, og alle filmene vil bli vist frem på På Hjørnet pub på kvelden. Etter dette er det konsert med bandet Trouble Circus. Denne kvelden er alle invitert, også ikke-syklende. På søndag braker det igjen løs med sykling i løypenettverket på Nesbyen. De frivillige har gjort en seriøs opprusting av løypenettet, så de besøkende vil få mange nye løyper og elementer å glede seg over.

Så langt har over 100 syklister meldt sin ankomst. Arrangementet er i utgangspunktet gratis, men man må betale for busstransport til toppen av bakken. Mer informasjon om Nesbyen Freeride Camp finnes på Facebook

Video fra fjorårets Freeride Camp i Nesbyen

Morten Hauge drar på i Nesbyen. Foto: Alf Martin Kollen