Tester: Jon Olav Nedreklepp
Høyde: 175
Vekt:85kg

Nivå: Middels pluss på alpint
Dato for test: 24-26 feb 2012
Produktnavn: Missing Link Element jakke
Str: Large 
Farge: lime (finnes i brun, lime og rød)
Materiale: 2 lags gore-tex performance shell
Kategori: Ski/freeride jacket
Pris: 3995 på missinglink.no (forhandles av G-sport, Gmax, Intersport, MX sport, Sport1.)
Sted for test: Bjorli skisenter

Snøforhold under test: Fredag våt kraftig snøvær, lørdag fint lett snøvær, søndag sol og flott vær.
Hvordan er den testet: stort sett offpiste i skog og litt i preppa løyper
Antall turer: Mange sjukt fine tura i skogen i urørt fint pudder lørdag

Kort om meg: Er en kar på 28 år som liker godt å stå på ski, då helst med pudderskia mine i nettopp pudder. Står vel sånn middels mye på ski gjennom sesongen. Bruker også mye tid på å drive med dugnad på Volda Skisenter.

Grunnlag for testeren: Har ei Norrøna narvik jakke som eg har brukt i 3 år. Så det blir vel utgangspunktet for meg.
Tempraturforhold under test :-3 til pluss 2 grader.

Om Missing Link Element
En skijakke for deg som mener alvor i bakken og på fjellet. Element har både funksjonalitet og yteevne som gjør det mulig for deg å prestere på topp under alle forhold. Passer for deg som stiller høye krav til funksjonalitet og kvalitet. Gore Tex og Primaloft gjør at du både holder deg tørr og varm uansett vær. Henta frå missinglink.no

Dette er rett å slett den beste jakka jeg har prøvd. Den virka å vere solid og slitesterk i stoffet. Den har mange praktiske lommer både inni og "ute" som gjør at du alltid finner en god plass til mobil og lommebok og andre ting. Den har kraftige og mange hemper til å henge den fra seg på. Skikortlomme framme på venstre hand. (veldig praktisk når kortleser er litt lav eller høg) den har et godt snøskjørt som har to forskjellige stramminger og ekstra knapper for å feste endene når den ikke er i bruk. Gode snøringer i livet og på hetta. Savna kanskje litt at hetta ikke passa på hjelmen. Men det er ikke ofte det trengs.

Jakka leverte et utrulig godt inntrykk som gjorde at jeg både var tørr og varm. Den har gode borrelåser i armene som du kan stramme med hansker på. Jakka har også gode muligheter for ventilasjon under armene. Syns Jakka hadde god passform og passelig vid og lengda på armene var bra. Innsida på jakka var veldig praktisk med glatt fôr i armene for lett av og på, men resten av jakka hadde et mykere og komfortabelt fôr. To praktiske innerlommer til lommebok og mobil. Avtakbart snøskjørt.

Kvalitet: Jakka virker til å være produsert for å holde lenge og gir et godt inntrykk av god kvalitet og holdbarhet. Den lover vertfall det den skal i forhold til å holde fukta ute og samtidig transportere ut fukt. Har kjørt mye i skog og ser ingen merker etter alle greinene som har sveipa over jakka.

Fordeler og ulemper
+God og solid jakke
+mange store lommer
+godt snøskjørt
+god passform
+gode snøringer i livet og på hetta
+kul og moteriktig jakke

-hette passa dårlig med hjelm
-mangler tørkeklut til skibriller


Vurdering (totalvurdering produkt): 5 av 6
"Må ha" faktor: 6 av 6!!

Konklusjon: Ei kul skijakke som jeg fikk mange positive tilbakemeldinger på. Det var ei kul jakke samtidig som det var ei utrulig god og praktisk jakke. MÅ HA!!!

Helsing frå ein som har hatt en super helg på ski og vore god å varm

Bilder av Jon Olav med jakken