Tripadvisor har nettopp publisert en prissammenligningover skidestinasjoner i Europa hvor du kan se hvor du kan få de rimeligste skiopplevelsene.

Tripadvisors Ski Trip Index har kombinert kostnaden av en natt på hotell, ett dagskort, en dags skileie, et lokalt måltid og en øl.

Disse skistedene gir deg mest for pengene
1. Bansko, Bulgaria (£109)
2. Mt. Etna, Italy (£118)
3. Berchtesgaden, Germany (£150)
4. Serre Chevalier, France (£154)
5. Pas de la Casa, Andorra (£154)
6. Bled, Slovenia (£154)
7. Oberstdorf, Germany (£167)
8. Ordina Arcalis, Andorra (£168)
9. Garmisch-Partenkirchen, Germany (£183)
10. Soldeu, Andorra (£184)

Mest for pengene . . . Andorra og Tyskland leder "mest for pengene" listen da begge landene har tre skisteder inne på topp 10 listen.

Dyrest . . . Dette kommer nok ikke som noen stor overraskelse, men det er de Sveitsiske skidestinasjonene som kommer ut som de dyreste skistedene. St. Moritz er den dyreste av alle med £405, nesten fire ganger så dyr som Banski i Bulgaria. St. Moritz ble deretter fulgt av Zermatt og Gstaad som begge har totale kostnader på ca £400.

Gunstigste skisteder... Selvom Alpene ofte er forbundet med relativt høye priser på det meste, er det faktisk et kjent alpeskisted som kommer inn på listen og det er Serre Chevalier i Frankrike. Dette kommer nok overraskende på mange. De tar fjerdeplassen med totalkost på £153.70. Den nest rimeligste av de større alpeskistedene er Les Deux Alps, med en pris på £189.64.

Andre interessante skisteder for nordmenn

Avoriaz (£190)
Chamonix (£209)
Hintertux, AU (£243)

Emma Shaw, talsperson for TripIndex, sier, "TripIndex Ski identifies great value can be found in Bulgaria, Andorra and Germany and others, while the traditionally expensive French and Swiss resorts have mostly remained so". "While TripIndex Ski focusses on hotel costs, many travellers - particularly those in larger groups - may opt to stay in a chalet or holiday rental, which is another effective way of cutting costs on a ski holiday."

Her får du hele oversikten, bilde fra Tripadvisor.