Dynastar Cham 2012 - 2013 modeller - Cham 107 og Cham 127

Det er mange som har et forhold til Dynastar sine ski enten via løyper fylt med staur, parken eller bratte fjell. I Norge har mange hatt en stor elsk til Legend Pro rider serien, kjent for de fleste som en ski bygd for fart og spenning. Stiv, stabil og ikke så glad i små flater.

Den kommende sesongen skjer det noe hos Dynastar. Våre venner i Legend Pro rider serien forsvinner og inn kommer Cham som en helt ny serie ski både for frikjørere og topptur entusiaster. Dynastar har jo alltid vært inspirert av Chamonix og det er der de har hentet inspirasjonen til sine storfjell ski. 2012/2013 får denne dalen sin egen serie med helt nye ski.

Serien består av skiene Cham 87,97,107 og 127. 87-107 kommer også i High Mountain versjon som vil si at de har samme mål, men titanal platen er tatt bort for å minske vekten og gjøre om til supre topptur ski. Selv om titanal platene er borte er de fortsatt stabile og gir den velkjente Dynastar feelingen. Look har også inngått et samarbeid med Plum så nå kommer Look/Plum med en topptur binding som selges sammen med Cham HM modellene. HM serien har også integrert felle feste i tupp og tail.

Denne helgen har det vært NorSpo On snow messe på Geilo hvor butikkene får teste alle neste års ski så de vet hva de skal selge til sine kunder kommende vinter. Jeg var der oppe på Søndag og fikk testet ut noe av det nye Dynastar kommer med.

Skiene jeg testet var Cham 107 og Cham 127

Dynastar Cham 107 - 2012/2013
Lengde: 184 Kommer også i 190 og kortere lengder.
Skiinfo testresultat Cham 107

Denne skien har en lang tupp med taper og rocker og normalt camber under foten som går helt bak til en pintail som blir veldig smal den siste biten. Dette er den direkte arvtakeren til LP 105. Skiene er bygd opp på sedvanlig Dynastar vis medium myke i tuppen og stive fra bindingen og bakover. Skien ble testet på kombinasjonen av Slusj og stedvis is. Den nye Cham serien er ikke noe man har sett lignende fra den kanten før. I bakken kjennes den noe mere leken og lettkjørt en tidligere LP da den har en radius på lavt 20 tallet og med taper foran og bak blir den mere sving villig en tidligere samtidig som den fortsatt er stabil i stor fart. Den sitter godt på underlaget og er en ski for norske vekslende forhold.

Fikk kun testet den noen få turer i går, men første inntrykket var meget bra! Dette er en ski som mange tidligere Dynastar elskere kommer til å like veldig godt!

Dynastar Cham 127 - 2012/2013
Lengde: Kommer kun i 189cm.

Skien er bygd opp på samme måte som 107 lang rocker tupp, men denne er flat under foten. Taperen i tuppen er trukket langt bak og tapern bak er trukket langt fram så den har en radie på 22m.

Det er en massiv ski med medium stiv tupp og stiv fra bindingen og bakover. Den sitter som et skudd i bakken, men den er stor og vil helst ut i dypt pudder. Dette er skien for stor fart og mykt underlag, men den tåler også en tur innom bakken. Skien er allerede testet ut i Freeride world tour hvor Reine Barkred tok en 3pl med denne skien under beina. Denne skien vil passe for de som har litt krutt i låra og ikke er redd for en stiv ski. Fordelen med den lange tuppen og rockern er jo at den blir mere lettkjørt en hva målene skal tilsi. Det er vanskelig å gi en fordypende innføring i denne skien da den kun er testet et par turer i bakken og ikke der den hører hjemme i puddern.

Look kommer også med sin velkjente Piviot binding til Cham serien i Mørke grønn metallik.

Det som er sikkert er at Dynastar er til bake for fullt med ski som mange kommer til å knytte sterke bånd til fremover!

OleK er sponset av Dynastar, men han har vært så objektiv han kan.

Reine Barkred kjører på Cham 127 skiene i denne videoen

Dynastar Cham, foto Ole Kristian Strøm