Langtidstest av Hestra Army Leather Heli Ski
Dato for test: diverse dager i januar og februar
Produktnavn:  Alpine Pro Heli Glove
Kategori: Ski/Freeride
Materiale: HESTRA Triton trelagspolyamidstoff. Impregnert Leather-geiteskinn, Bemberg-fôr av polyester med polyester/Fiberfill-isolasjon
Str: 10
Frikjøringshanske i HESTRA Triton trelagspolyamidstoff , med skinngrep
Pris: 900,- hos AntonSport.no
Sted for test: Norefjell, Kvitfjell, Hafjell
Snøforhold under test: Pudder, Nysnø, hardpakket snø
Hvordan er den testet: bakke i alpinanlegg
Antall turer: 90 turer med heis
Kort om testeren: Jeg er 35 år, Årlig har jeg ca 15 -20 skidager og er middels habil på carving.
Profil Skiinfo: Weather

Jeg aner ikke hvor mange ganger jeg har irritert meg over, snø i hanskene etter fall i løsnø eller nysnø, at de er kalde, at de ikke holder seg tørre, at man mister dem nå man tar de av seg, at de blir harde etter bruk når de har vært våte. Men nå er den tiden tror jeg den tiden over.

Hestras Heli Ski,i serien Alpine Pro,Dette skal være en hanske for de som står på ski i alle mulige forhold, og selvsagt i pudder, og uansett vær. Som Hestra klassifiserer de," en proff slitesterk og varm turkamerat"

Hanskene er bygd opp av et ytterstoff, som kalles Triton, slitesterkt nylonstoff som er vind- og vanntett og har gode pusteegenskaper, innerhanske som kalles Bemberg som er et mykt og varmt polyamidfôr. og ekte geiteskinn på hanskenes innerside. Innehansken kan byttes ut , og man kan få tak i andre typer, ull, og fleece. (ref Hestras hjemmeside) Den har også en sikkerhetsline er festet i en strikk som tar rundt gjør at hanskene alltid er på deg, så kan man ta av hanskene uten at man mister de. Utrolig praktisk, f eks i heisen nå man vil ha fingene fri for å fikse ett eller annet. De går langt nok opp på armen, og kan strammes der. Med snølås som som strammes på håndleddet med borrelås. Det følger også med en liten pakning med en krem for å behandle hanskens skinn.

Uansett røft vær, kulde , og ja det var kaldt på Kvitfjell den dagen i januar. Det blåste og snødde i alle retninger, måtte faktisk ta en tur innom en varmestue , det er sjelden jeg gjør, og da tenker jeg ikke på fingene, for her har de tenkt på alt en skikjører kan komme ut for. Selv på dager når det er skikkelig kaldt - 15 og kaldere , fungerer hanskene De er behagelig og bruke,de er varme . Det var ikke like kaldt de andre dagene på ski, men hanskene er gode alikevel, selv på 3-4 minus, det er jo like kaldt å få snøen inn i hanskene. Med disse hanskene var det en happy skidude som fant ut at livet handlet kun om en ting, få høy fart og nyte dagene ute i snøen uansett vær. En skihanske skal være av så bra kvalitet at når du bruker den, så tenker du ikke på at de er der,og det kravet holder de.

 

Hva er din personlige oppfatning av utstyret for deg som bruker?
Over en del turer nå har jeg hatt gleden av å teste og bruke disse hanskene , og dette er det beste paret jeg har vært borti, de ser bra ut. De er så gode , og passer mitt bruk ypperlig . Var ikke kald en eneste dag med disse hanskene. De er lette å tørke. Anbefales

Antall stjerner: (skala fra 1-6) 6
Vil ha faktor: (skala fra 1-6) 6
Konklusjon:
Dette var verdt alle pengene. Her har Hestra gjort en skikkelig bra jobb, for disse hanskene holder det de lover.
(deler av infoen her er hentet fra Hestras side hestragloves.com)