Dato for test: 20. februar 2012
Produktnavn. Tierra Laub female pant, Tierra Laub female jacket (Gore-tex Performance Shell)
Størrelse: M
Pris: www.tierra.no
Sted for test: Sogn og Fjordane, Bjørkelia (Jølster skisenter) og Sogndal (Hodlekve)
Testet 2 dager i alpinanlegg med randonee-ski, + kveldstur med sekk
Værforhold: 1 dag med +2 grader, sludd og snøbyger, en dag med -2 grader og lette byger og sol. Begge dager sur vind i toppen av trekket.

Om meg: 37 år, ca 160 cm, ca 60 kg. Nybegynner på Randonee i år - med mål om toppturer på Sunnmøre etter hvert. Er ute hele året; på fjellturer, med kajakk og nå også ski. Solid erfaring med Gore-tex klær til helårsbruk på Vestlandet siste 10 år. Følg gjerne turene mine på www.lenesintur.blogspot.com

Om klærne:

Jakka:
Jakka hadde en veldig fin og frisk farge og brukbar passform. Jeg er kort i ryggen, så det ble på en måte en ekstra bulk midt på. Denne vil nok passe enda bedre til noen som er litt høyere eller lenger i ryggen enn meg. Snitt og passform på armer og hals var veldig bra. Jeg kan ikke komme på at jeg har hatt en gore-tex jakke med så god bevegelighet i armene. Den høye og tette halsen var helt super når det var surt på toppene. Hetta var behagelig å ha på, og kunne justeres til å passe fint både med og uten hjelm. Skikkelig brem på hetta var også et pluss. Jakka hadde snølås som både kunne festes til buksa og tas helt av ved behov.

Lommer: Jakka hadde lomme til skikort på venstre overarm og to relativt små ytterlommer nede. Jeg savnet innerlomme/brystlomme. Det største minuset var hempene på glidelåsene. Disse var små, nette og elegante, og nesten umulig å få tak på med votter.

Luftingen var plassert på skrå litt foran sidesømmene på jakka. Det var veldig lurt. Glidelåsene kjentes ikke i det hele tatt, og luftingen var lett tilgjengelig for åpning/lukking og funksjonell selv med sekk på ryggen. Disse var de eneste glidelåsene på jakka som det gikk greit å få opp med votter på.

Buksa:
Buksa hadde super passform til meg. Den satt fint uten å kjennes for stor med bare en tynn stillongs under. Jeg hadde også plass til tjukkere stillongs + lanullvabokser (som ruver) uten at den ble for trang. Buksa var passe høy i livet, og litt høyere bak. Det var en god patent på stramming i livet med borrelåser i linningen på hver side. Buksa var foret og hadde lukking med glidelås og overslag med to trykknapper.

Lommer: Buksa hadde en framlomme og to baklommer. Jeg savnet to framlommer og var veldig skeptisk til baklommene. Etter å ha hatt lommebok og mobil i baklommene i to dager med diverse varianter av t-krok og skålheiser er jeg overbevist om at lommene er perfekt plassert og definitivt kan brukes til småting. Jeg gikk vel på rumpa en gang eller to også, uten at det hadde store konsekvenser verken for innholdet i lomma eller innholdet i buksa for øvrig. Hempene på glidelåsene var irriterende små. Baklommene lot seg åpne med votter, men glidelåsen på framlomma var nesten umulig å få tak på.

Luftingen i sidene var ca 30 cm lange og foret med netting på innsida. Dette er greit for temperaturregulering vinterstid, men jeg tror ikke det holder til sommerskiturer.

Buksa hadde innvendige gamasjer og avstiving/forsterking på innsiden av beina nede. Gamasjene var myke og lette å tre over skiskoene. Strikken hadde gummikanter på innsida og holdt seg på plass på skoen. Ytterbuksebeina var store nok til å lett gli over skiskoa, men samtidig så avstivet og fine i fasongen at jeg ikke snublet i de med vanlige vintersko, under bilkjøring osv.

Antall stjerner: Jakke 5, Bukse 5
Vil ha faktor: Jakke 4, Bukse 6
(6 er toppkarakter)

Oppsummering:
Etter et par dagers bruk hadde jeg et svært godt helhetsinntrykk. Dette er bra og funksjonelle plagg til vinterbruk i skibakken og på skitur. Både buksa og jakka er strippet for unødvendige detaljer, tant og fjas. Her er det gjennomtenkte detaljer og fine snitt. Det som trakk ned inntrykket var at glidelåsene var vanskelige å bruke med votter og at det var litt få/små lommer. Klærne var lette og tok liten plass i bagen. Jakka satt kanskje ikke helt på meg, men bevegelighet under bruk og passform på hals/hette/lufting var veldig bra. Buksa satt så bra at den står høyt på ønskelista mi. Dersom du er på jakt etter gore-tex klær til skibruk, så ta en kikk på disse.

Tierra jakke med bra plassering av lufteglidelåser - funksjonelle også med sekk på ryggen.

 

Humøret på topp med Tierra bekledning på en grå våt dag i Bjørkelia i Jølster