Dato for test: 19.02.2012
Produktnavn: Missing Link Zermatt Glove Black
Kategori: Ski/Freeride
Materiale: 2-lags IZO-5
Str: 10
Frikjøringshanske i 2-lags IZO-5, med skinngrep
Pris: Pris: 599,- missinglink.no
Sted for test: Norefjell
Snøforhold under test: Hardpakket snø
Hvordan er den testet: bakke i alpinanlegg
Antall turer: (16 turer med heis
Kort om testeren: Jeg er 35 år, Årlig har jeg ca 15 -20 skidager og er middels habil på carving.
Profil Skiinfo: Weather

Hanskene virker som de er gjennomtenkt, det er skinn på innsiden av hansken , snøsperre med borrelås rundt håndleddet, et mykt for , og stramme strikk på enden av hansken som strammer over jakka. Det kjentes om det var litt hardt i endene av fingerene, særlig var det merkbart når man krummet hanskene rundt stavene. Mulig at de var litt små, selv om jeg bruker størrelse 10 i andre hansker.

En skihanske skal være av så bra kvalitet at når du bruker den, så tenker du ikke på at den er der, så lenge du ikke fryser, og at det er behaglig å ha på. Missing Link har de egenskapene, alikevel fikk jeg en fornemmelse av at de var litt kalde, når kald vind blåste rett på de. Norefjell er beryktet for sånt. For å kunne dra noen sammeligninger har jeg rett etterpå brukt en hanske fra Hestra, Army Leather Heli ski som referanse.(disse er dyre og toppmodell, men gir likevel en pekepinn på hva det går i. ) For der Missing Link virket litt stive og kalde , var Hestra myke og varme. Da kom også manglene fram, Missing Link gikk ikke like høyt opp på armen, den mangler feste for å unngå at man mister de , innerhansken går ikke like langt opp , og det går ikke ann å ta ut innerhansken. De har en ting Hestra ikke har, man kan gjennom en ventil blåse luft inn inn i hansken hvis man fryser, bra egenskap.

Hva er din personlige oppfatning av utstyret for deg som bruker?
Ok, hanskene gjøre jobben, du blir ikke kald på hendene, og jeg til tider var det farten i bakken jeg konsentrerte meg om , og ikke hanskene. Komforten var ikke like bra, som referanse hansken, og jeg syns det var vanskelig ta opp hanskene, for å ta de av. Der er Hestra bedre.

Antall stjerner: (skala fra 1-6) 4
Vil ha faktor: (skala fra 1-6) 2
Konklusjon:

Sammliknet med referansehansken Hestra, og andre modeller jeg har testet nådde ikke disse opp. Jeg foretrekker at innerhansken kan taes ut, og at foret er mykt. Et pluss for mykt skinn i hånden, og ventilen for å øke varmen.

Testhanskene: (foto Knut Weatherstone)