Anders Backe er an av verdens beste jibbere (freestylekjører) og har en mengde gode resultater både nasjonalt og internasjonalt, deriblant finaleplass i X-Games. Skitalentet er på hjemmebane i Vikersund, og var den første til å kjøre baklengs ut Vikersundbakken noen gang i 2007. Nå vil han bli den raskeste.

- Jeg er jo oppvokst i Vikersund og har hoppa i dissa bakkene som skihopper fram til jeg var 15-16 år, så jeg har jo alltid sett på denna svære bakken. Jeg er litt usikker på hvor fort det går med ryggen først ut bakken, men jeg håper jo hvert fall å kunne banke over 100 km/t, sier Backe.

Det er ingen som har satt noe rekord i antall km/t baklengs før, men han har fått beskjed av Guinness at man må kjøre over 100 km/t for å få det godkjent. Så dermed er det ikke plass for bremsing.
- Og bare kjøre ut bakken baklengs er jo ikke noe stress, men når farta bikker over 100 km/t baklengs det er da ting begynner å bli tight, sier Backe.

Team Bergans
Backe er en del av Team Bergans, et knippe mennesker Bergans er stolte av å ha som samarbeidspartnere. Backe representerer de sunne verdier Bergans setter pris på, i tillegg til at han er et enormt skitalent.

Anders Backe og har fått sin egen Anders Backe Signature Line som heter Vikersund, med klær spesielt utviklet for moderne skikjørere. Og kjører selvfølgelig med denne
kolleksjonen under rekordforsøket tirsdag 21. februar.

Fra operasjon til WR-forsøk
Backe hadde planlagt rekordforsøket i fjor, men ble fratatt sjansen da han røk korsbåndet i kneet kun 2 uker før rekordforsøket var planlagt.

- Detta blir første greia jeg gjør etter korsbåndsoperasjonen min i mai. Jeg har fått kjørt en del dager på ski den siste tiden, men får ikke gitt 150 prosent gass enda, så det hadde jo vært funny og kunne starta comeback'et med en verdensrekord, sier Backe.

Sted: Unnarennet i Skiflyvningsbakken i Vikersund

Dato: 21.februar, dagen før VM i Skiflyvning
(testing 19-20.februar)

Tid: 18.00