Test - Devold Expedition Man Hoodie 2012 

Tester: Piero Notaro
Høyde: 179
Vekt: 73
Dato for test: en helg i januar 2012
Produktnavn: Devold «Expedition Man Hoodie», Str. M
Pris: 699,- på Gmax og InterSport
Sted for test: Trysil
Snøforhold under test: pudder og cirka -10 C
Hvordan er den testet: i alpinanlegget i fullt skiutstyr, men også utenfor hytten
Antall turer: totalt 13 turer med heis, og en avsluttende staking over til hytta

Om testeren
I motsetning til folk flest på Skiinfo er jeg ikke født med ski på beina. Interessen for alpint kom relativt sent. Likevel har jeg nå kommet meg opp på et nivå hvor antall bakketimer vokser stadig for hver helg. De siste årene har jeg fått kjørt en god del alpint både i Norge og utlandet. Mest går det i Trysil i vintersesongen men jeg prøver også å få til en årlig alpetur. Utover alpint trener jeg regelmessig på helsestudio og militærtrening. Løper gjør jeg gjerne på sommerhalvåret, og min nye målsetting er å delta på Oslo motbakkeløp hvert år med god progresjon. Når det kommer til treningsutstyr og klær så vil jeg si det har mye å si for totalopplevelsen, og det er derfor noe jeg legger mye vekt på. 

Piero Notaro i bakken 

 

Test
På kalde dager er kanskje nettopp klær noe av det viktigste å vurdere før man går ut i bakken. Vi har nok alle noen gang erfart å enten ha gått ut med for mye eller for lite klær. I begge tilfeller kan det ødelegge en alpindag som ellers kunne vært idyllisk. Hva man skal velge for dagen styres i høy grad av temperaturen i bakken men også av personlige preferanser. Selv er jeg en fryspinne og velger som regel å sikre meg under litt mer klær enn hva været tilsier.

Med testdagens 10 blå, var jeg derfor spent på om jeg skulle tørre å velge bort fleecejakken som jeg normalt har under en Norrøna Gore-Tex-jakke. Før jeg prøvde Devolds superundertøy må jeg innrømme at jeg tenkte tanken om at den kunne klø. Ikke fordi stoffet føltes slik i hånden, men fordi jeg erfarer at de fleste ullplagg klør. Heldigvis leverer Merino-sauen en ull som sjeldent eller aldri klør, og for en god følelse det var! Mine første opplevelse med dette superundertøyet var under en kort tur i skiboden. Hetten satt godt over hodet og hendene var halvveis dekket av hullene som sitter i ermene.

Til tross for utetemperaturen fikk jeg fort avklart at dette ville være nok under skijakken.
Etter en lang dag i bakken sammen med Devolds superundertøy fikk jeg bekreftet hvor suverent Merino-ull fungerer. Ikke nok med at Merino er myk og ikke klør, den absorberer til og med svette fra kroppen uten at du føler deg fuktig - selv når aktivitetsnivået er på topp. I tillegg til det funksjonelle er jeg også imponert over hvordan Devold har valgt å designe modellen både i forhold til form og farge.

Det føles rett og slett som undertøyet er sydd etter kroppen, og uten at det strammer for mye. Fargen er sort elegant og oser av kvalitet på overkroppen.
Etter en helg i Devolds «Expedition Man Hoodie» kan jeg sterkt anbefale dette superundertøyet.

Vurdering (totalvurdering produkt): 6 (skala fra 1-6)
"Må ha" faktor: 6 (skala fra 1-6)

Konklusjon: Hvordan har jeg tidligere akseptert kløende superundertøy som i tillegg mangler integrert hettefunksjon? 