Reisedagbok: Dag 12 - Heliskiing i Whistler
Dato: 25.01.2012

Det er klart for nytt høydepunkt på turen. Vi har de siste dagene hatt mye mildvær og etter at vi har hatt noen sinnsyke dager på catskiing er ikke forventningene justert til max for denne dagen. Har også lest reportasjer der catskiing i Valhalla har toppet heliskiing.

Vi møtes utenfor lobbyen på Westin hotell i Whistler. To minibusser frakter oss til basen til Coast Range Helskiing som ligger på en ranch ca 2mil fra Whistler. Det er mange heliskiing selskaper i Whistler og vi får beskjed om at dette selskapet disponerer hele 450 fjell de kan leke seg med!

Etter en halvtimes brifing og obligatorisk skredkurs setter vi oss i minibussen igjen for å fraktes til spotten der helien skal plukke oss opp. Forventningene har ikke blitt noe høyere etter å ha stått på ranchen i regn og tåke.
Vi kjører ca en halvtime til vi er midt ute i skogen ved en skogsbilvei. Herfra må vi over i en pickup med kjettinger som skal frakte oss et stykke videre opp i skogen.

Vi hører helikopteret ute i tåkeheimen, men etter mange forsøk på å lande gir piloten opp og drar over på andre siden av fjellet for å frakte noen andre håpefulle til fjells. Vi må smøre oss med tålmodighet noen minutter til. Mens vi venter på helikopteret blir vi litt bedre kjent med guiden vår Rich og en japaner som skal være med på vår gruppe.
Rich jobber som smed og klatreguide i tillegg til å være heliguide om vinteren. Høres ut som en helt ok tilværelse! Japsen er enn mann av få ord, men jobber som ingeniør i Siemens og kjører snowboard.

Etter en halvtimes venting begynner tåka å sprekke opp og Rich kaller opp helikopterpiloten. Det går ikke mange minutter før helikopteret har landet og etter en liten fuel setter vi kursen mot fjelltoppene.

Plutselig kommer vi over tåka og et fantastisk skue av blå himmel og hvitefjelltopper åpenbarer seg!
Det ligger ca 15cm pudder i fjellet i dag. Snøskredfaren er liten og vi kunne godt tenke oss å kjøre litt mer eksponert terreng enn det guiden lar oss få lov til. Det er 6 run inkludert i pakka vi har kjøpt. Alt utover dette må vi betale $100 pr run ekstra for. Vi står i skyggesiden hele dagen og jeg må spørre guiden hvorfor vi ikke kan ta et run på solsiden. Han mener det er tilfeldig at vi bare står på skyggesiden men at snøen også er mye bedre her.

Vi er ferdig med run 6 og guiden tar det nærmest som en selvfølge at vi skal ha et ekstra run. Vi går med på å ta et siste run og nå tar han oss selvfølgelig med opp på en flott, alpin topp med nedkjøring i dagens beste snø på solsiden!! Jeg føler en intens blanding av lykkerus og frustrasjon over at vi ikke har hatt slike nedkjøringer hele dagen. Det går likevel fort opp for meg at dette var et salgstriks for å selge flere run! Noe guiden bekrefter ved å bli småsur når vi har bestemt oss for å gi oss.

Vi drar ned igjen til ranchen og etter en øl og noe småsnacks er jeg veldig fornøyd med dagen. Selv om den kunne vært top notch dersom guiden hadde vært litt mer opptatt av å etterkomme våre ønsker enn å tjene penger.

Coast Range Heliskiing
Terningkast: 5

Gutta venter håpefulle på å komme opp i fjellet. Foto: Coast Range Heliskiing


Piloten er skremmende lik Truls Svendsen. Foto: Coast Range Heliskiing


Oppe i fjellet er det sol og kald fin puddersnø. Foto: Øyvind Kjøs


Helikopteret har fraktet oss til fjells. Nå må vi bruke egne krefter for å ta oss ned igjen. Foto: Øyvind Kjøs


Øyvind Kjøs er meget tilfreds med dagens forhold. Foto: Coast Range Heliskiing


Helikopteret har fraktet dagens lunch til fjells. Foto: Øyvind Roen

Øyvind Kjøs setter signaturen sin på fjellsiden i Whistler. Foto: Coast Range Heliskiing


Øyvind Roen får aldri nok puddersnø. Foto: Coast Range Heliskiing


PK går stort på dagens siste run. Foto: Coast Range Heliskiing