Atomic Hawx 90
Tester: Marit Helland Riset
Høyde: 172
Vekt:60
Nivå:

Dato for test: Desember 2011 - januar 2012
Produktnavn: Atomic Hawx 90 2011/2012
Flex: 90
Type: All mountains
Anatomisk lest: 100 mm
Stropp: 35 mm
Størrelse: 22.0 - 27.5

Pris: Torshov Sport 2975,- (nett pris) 3500,- (Butikkpris)
Sted for test: Hemsedal
Snøforhold under test: Pudder, nysnø, kunstsnø, hardpakket og oppkjørt
Hvordan er den testet: I og utenfor bakke i alpinanlegg samt noe trasking.
Antall turer: Ca. hver helg siden desember

Jeg er 34 år, 172 cm og veier 60 kg. Jeg kjører en god del alpint, tilnærmet hver helg gjennom sesongen, både bakke, utom løypene samt toppturer. Utover alpint bruker jeg langrenn som treningsform om vinteren, sykler og løper i sommerhalvåret. Jeg trives best ute, men kan også forville meg inne på et treningssenter. På vindfulle dager ser jeg meg snitt til å lufte kiten.

Test
Å finne den beste skoen for alpint er ikke verdens enkleste oppgave. Jeg har brukt tid over en lengre periode for å finne en sko som passer min fot og min kjøring. Jeg vil at skoen skal sitte tett og at den ikke er for myk. I tillegg skal skallet passe min fot. Jeg har relativt høy vrist, smalt midtparti og noe bredere tå parti. Kanskje ikke den ideelle fasongen for å finne sko, men de fungere godt som føtter.

Sannheten er vel at vi alle har mer eller mindre vanlige og uvanlige føtter og det er nok sjelden noen har like føtter. Etter å ha prøvd meg gjennom x antall sko og bommet med noen kjøp, anskaffet jeg meg i år Atomic Hawx og har brukt denne i ulike forhold gjennom desember og januar.

Skoen sitter godt rundt helen, etter å "banket" foten bak når jeg tar skoen på, sitter helen stødig og godt. Spennene på skoen er justerbare og jeg får skoen til å sitte tett rundt foren uten at dette går utover plassen til tærne. Stroppen er bred med borrelås-feste som sitter godt. Skoen er bygget med "i-Flex zone" i framfoten, dette kjennes når du går med skoen uten ski på beina. Det er som om du får kontroll med tærne.

Når en kjører med skoen gir denne flexen en veldig god følelse med skiene som igjen gir god presisjon. Innersålen kan tilpasses ved ankelen og framfoten. Jeg har testet skoen i preparert bakke, utenfor bakke samt noe trasking etter snø. Skoen er relativt stiv for en damesko, men dette er den stiveste skoen jeg har hatt med så god komfort! Den er utrolig behagelig på, blir ikke for stiv i løssnøen og like vell stiv nok for bakken. En perfekt allround sko.

Da jeg kjøpte min sko var jeg noe usikker på om den var hakket for liten. Heldigvis hørte jeg litt på selger som sa at hælkappen kom til å tilpasse seg foten ved bruk, og det stemmer.

Vurdering (totalvurdering produkt): 5.5 av 6
"Må ha" faktor: 6 av 6
Konklusjon: I tillegg til at dette er en super allround sko har den et perfekt sparkling dame-design.