Test av Amplid Lexington

Tester: Beate Sem
Høyde: 174
Vekt: 72

Dato for test: 28.1.2012
Produktnavn: Amplid Lexington
Lengde: 185
Mål: 155-130-151
Sted for test: Norefjell skisenter
Snøforhold: Ca 25 cm løssnø
Hvordan er den testet: Utenfor preparert bakke, noen få turer i preparert bakke.
Antall turer: Ca 12 turer med heis
Pris:

Etter noen gode snøfall, og rykter om gode forhold på Norefjell, gledet jeg meg mye til å teste Amplids bredeste ski - Lexington.

Jeg startet dagen med noen turer i bakken, siden øvre del av Norefjell var steng pga tett tåke. Å joda, det går å kjøre denne skia i bakken også, men det er definitivt ikke der den gir deg de beste opplevelsene.. Det ble derfor ganske raskt noen avstikkere ut i løssnøen, og der merket jeg med en gang en vannvittig bra flytfølelse.

Etter kort tid åpnet heldigvis resten av anlegget, og jeg fikk prøvd skia både i bratt - tett Norefjell skog og i cruiseterrenget på Bøseter. I den tetteste Norefjellskogen ble skia for stor for meg - og føltes litt vanskelig å ha med seg nedover. Men så snart det åpnet seg litt - var godfølelsen tilbake.

På Bøseterormådet var skia helt perfekt å «surfe» nedover på, og stødig som bare det på de få små hoppene jeg fikk lagt inn.

Lexington er en ski for dyktige og kraftfulle skikjørere, og helt sikkert perfekt for de som vil gå stort på hopp i løssnøen. For min del ble den litt for stor og tungmanøvrert til at det er en aktuell ski for meg. Men jeg kommer til å huske den fantastiske flytfølelsen disse skiene gav meg!

Totalvurdering av produktet: 4 av 6
«Må ha faktor»: 4 av 6

Bilder fra testingen, foto tatt av Gro Strandbråten