I alt 45 løpere og 13 nasjoner er på plass. Norge stiller med hele 12 løpere på startstreken.
Nordre Land IL og Gjøvik Skiklubb er arrangør.


Program:

Fredag:
18.30 Offisiell åpning. Trekning av startnummer

Lørdag:
10.00 Klassisk Sprint, start 1. omgang
13.30 Klassisk Sprint, start 2. omgang
16.00 Premieutdeling.

Søndag:
12.00 Klassisk, Start.
Premieutdeling rett etter rennet.


Mer informasjon på arrangørens nettside:
www.wckvitfjell.com

 

De norske løperne gleder seg
De norske telemarkskjørerne kom hjem fra Slovenia i går, og ser fram til å kjøre renn på hjemmebane.
Det er en stor fordel med all treningen vi har hatt her, sier Sigrid Rykhus. Hun deler ledelsen i verdenscupen med Amelie Reymond fra Sveits. Jørgen Holst leder verdenscupen for herrene.
Resultater finnes på www.fis-ski.com


Det ble en veldig god start i Slovenia, sier sportssjef Jo Mork. Løperne leverte over all forventning, og det unge laget imponerte. Vi tar med oss den gode selvtilliten inn i konkurransene i Kvitfjell. Dette er nok den tøffeste løypa i hele verdenscupen. Den er lang og variert med både bratte heng og flate partier. Her kan vi også få se noen luftige svev på hoppet. Det blir en hard klassisk, men dette har vi trent for, sier Mork.

 

Vil bygge en god arrangørstab
Det viktigste for oss er å bygge en god arrangørstab og vokse over tid, sier leder av organisasjonskomiteen, Paal Kristenstuen.
Alt er basert på frivillig arbeid og da er det viktig at det både er moro og givende å være funksjonær. Økonomisk henger det bare så vidt sammen, og vi er helt avhengi av støtte fra Skiforbundet og telemarkskomiteen.
Rennet skal gå i nasjonalløypa, det er en allsidig og utfordrende løype for telemarkkjørerne, sier rennleder Christian Nordberg.
I fjor sto de for verdenscuprennene i Hafjell. I år er altså destinasjonen Kvitfjell. Det er ekstra utfordrende å arrangere såpass langt vekk fra egen klubb, men både Kristenstuen og Nordberg roser Kvitfjell Alpinanlegg for et veldig godt samarbeid under forberedelsene til arrangementet.

 

Mye folk og mye snø i Kvitfjell
Det har det blitt skikkelig vinter i Kvitfjell. Snøen har lavet ned den siste uka, og det er flotte forhold i bakkene.
Vi forventer ca. 3000 gjester i anlegget under arrangementet, så det blir en fin mulighet til å vise fram telemarksporten, sier markedssjef i Kvitfjell, Eskil Solberg.


Telemarknedslaget på plass
Under WC-telemark er også Telemarknedslaget tilstede. Telemarknedslaget er et rekutteringsprosjekt med utlån og test av telemarkutstyr, servering og informasjon om telemarksporten. Gjester i anlegget er velkommen innom for en prat.