Fra Rottefella sin pressemelding
Mens snøen endelig laver ned over store deler av den nordlige halvkule, lanserer Rottefella sin nyeste Telemark-binding. Rottefella Freedom retter seg mot toppturentusiaster som liker seg best utenfor merkede løyper og i varierende forhold.

Med Rottefella Freedom er selskapets Telemark-serie komplett, med bindinger for alle typer skiløpere. Freedom kompletterer Rottefella Freeride, som er en binding rettet mot kjøring i preparerte bakker.

Telemark har vært, og vil være, en viktig satsing for Rottefella. Vårt NTN-system har revolusjonert denne nisjen, og med Freedom har vi nå en binding for alle typer forhold og kjørestiler.

Rottefella Freedom er lettere enn tradisjonelle Telemark-bindinger, og veier under 1.500 gram per par. I tillegg har bindingen funksjoner som gjør det lettere å bevege seg i terrenget for å komme seg til de mest avsidesliggende toppene, for å kunne utnytte urørt pudder på best mulig måte. Freedom kan også by på justerbar motstand, og er dermed det perfekte valget for kjørere som ønsker å stå i løssnø eller varierende snøforhold, i eller utenfor merkede løyper.

De siste årene har topptur-trenden vært stadig økende. Vi ser at skiløpere ikke bare ønsker å ta heisen til toppen av skianlegget, men vil også utforske bakker som er vanskeligere å komme til.

Rottefella Freedom vil være tilgjengelig for 2012/2013-sesongen.

Teknisk info Rottefella Freedom
• Vekt: Under 1500 gram per par (gamle NTN var ca 350 gram tyngre)
• Høyde: 25 mm
• Rotasjonspunkt: 22 mm fra støvelfront
• Åpningsvinkel i gåfunksjon: 60 grader
• Hel-løfter: 35 mm og 65 mm
• Skistopper: standard 115 mm 

Video fra testing i bakken av Alex Paul

Bilder av Rottefella Freedom NTN 2012