Dato for test: Mars 2011 / Juni 2011
Produktnavn: K2 Hellbent med Marker Duke 16
Lengde: 179cm
Svingradius: 22m @ 179
Mål: 160/132/151
Pris: 6999 kr på vpg.no (testen er av forrige års modell, årets modell har kun nytt design)
Sted for test: St Anton / Stryn Sommerskisenter
Snøforhold under test: Ca en meter snø hvorav 50 cm puddersnø i St Anton / Vårslush på Stryn Sommerskisenter.
Hvordan er den testet: I og utenfor bakke i alpinanlegg

Jeg er 27år, 180cm og veier 75kg. Årlig har jeg ca 50 skidager. Herav er ca 35 i alpinanlegg og 15 på topptur. Jeg stod kun telemark frem til jeg var 17år. Har de siste årene stått både telemark og alpint men det har etter hvert blitt mest alpint og oppsøker helst urørt snø.

K2 Hellbent er en ski som fanger blikket til de fleste med sin enorme bredde og rockerkonstruksjon. Når man skal ta gondol med disse skiene i alpene, holder det ikke å bruke skiboksene på utsiden av gondolen. Man må faktisk bruke to snowboardbokser for å få plass. Blei sittende ved siden av to engelskmenn i stolheisen som hadde store problemer med å forstå hvorfor skiene skulle være så breie, til tross for at de var vannvittig fasinert av skienes utseende. Dette er ski som fortjener sitt djevelaktige navn og design.

Skiene jeg testet har midtstilte bindinger. Dette setter likevel ikke begrensning for oppdrift i puddersnø. Man kan stå i hockey og puddersnøen bare bukker og nikker for de enorme tuppene. Jeg vil derfor anbefale å bruke midstilte bindinger på disse skiene. Da er det bare å prøve seg frem både switch og regular, skiene setter hvertfall ikke stopper for switchkjøring i pudder!

Det som overrasket meg stort med disse skiene er kjøreegenskapene i preparerte bakker. Man skulle tro det var håpløst å sette svinger med så mye bredde og rocker. Min opplevelse var at bare man har litt fart går det veldig fint å carve seg ned bakken.

Har også testet skiene på topptur i Stryn Sommerskisenter. Når vi var der var breheisen stengt uten at det bøy på særlige problemer. Selv om dette er noe av det tyngste oppsettet man får, opplevde jeg ikke det som noen begrensning på toppturer på ca 2 timer. Men når vårsola får varmet opp det øverste snølaget merket jeg at jeg stod på veldig breie ski. Dette er første gang jeg har sett noe negativt med bredden på Hellbent. Dette var imidlertid kun sent på dagen i juni og da lugger det nok litt uansett hvor breie skia er.

Antall stjerner: 5,5 av 6
Vil ha faktor: 6 av 6

Konklusjon
Er du av typen som tviler på om du virkelig har bruk for et par av disse sinnsyke pudderplankene er det ikke lenger grunn til å tvile. Dette er ski du godt kan ha med som eneste skipar på alpeferie. Er det dårlig med pudder, kan du likevel ha det veldig mye morro i preparerte bakker. Dessuten vil du få en helt ny opplevelse når de perfekte pudderdagene faktisk kommer!

Video og bilder under:

St. Anton: Videoen er laget av Øyvind Kjøs.

 

 Foto: Øyvind Kjøs

 

Foto: Per Kristian Grøttumsbråten

 

Foto: Øyvind Roen

 

 Foto: Per Kristian Grøttumsbråten

 

Foto: Per Kristian Grøttumsbråten 

  

Stock photo K2 Hellbent