Snøfallet Trysil fikk natt til onsdag og tidligere i uka har gjort godt for bakkene - ikke minst oppe på snaufjellet. Ifølge driftssjef Jan Linstad i Skistar Trysil åpner løype 1 fra Toppekspressen og ned mot Skihytta forhåpentlig torsdag. Løype 4 og heisene Parallellen og St. Olav skal være i full drift fra lørdag.

- Vi holder på å klargjøre alle bakker og heistraseer som gjenstår. Den eneste vi må vente litt til med er toseteren Svart´n. Den tror vi kan åpne neste neste uke. Nå er det virkelig flott i anlegget. I dag lettet skydekket og hele fjellet var kledd i hvit puddersnø. Vakrere enn det blir det ikke, mener driftssjef Jan Linstad smilende.

Maria Svanteson var på ski i morgentimene og fikk testet pudderskiene.
- Nå er det fantastisk bra på fjellet. Det er bare å komme seg ut, smiler hun.

I Trysil lover meteorologene pent vær resten av uka, med muligheter for litt påfyll av snø til helga. Det er meldt kjøligere temperaturer og snøkanonene står ifølge Linstad klare der det trengs mer snø.

- Fortsatt gjenstår det noe snølegging. Blant annet trenger vi mer for å bygge ferdig terrengparken. Vi trenger også mer i bakke 69 og 70 i Høgegga. Heldigvis ser det ut som vi skal få bra snøleggervær i dagene som kommer, sier Linstad.

Blåparken er nå bygd helt opp og har 10 hopp og 6 bokser. Den grønne parken i barneområdet har fire hopp og 6 bokser. I den store parken trengs det som nevnt mer snø. Blant annet for å lage ferdig den svarte linja.

Av langrennsløyper er alt preparert bortsett fra Skurufjellsrunden og Påskeløypa fra Grønskaret.

- Vi kan ikke love det, men vi prøver å åpne Skurufjellsrunden til helga. Vi håper den siste snøen skal være nok til at vi kan lage løyper der også, sier maskinfører Bjørn Graff.

Snørapport Trysil

Webcam Trysil