Tester: Beate Sem
Høyde: 174
Vekt: 72

Dato for test: 30.12.2011
Produktnavn: Whitedot The Preacher 2011/2012
Lengde: 179
Svingradius: 16,5 m
Mål: 155-112-133
Pris: 5500 kr hos Hemsedal Sport
Sted for test: Hemsedal skisenter
Snøforhold under test: ca 10 cm nysnø
Hvordan er den testet: Hovedsaklig i bakke, noen få turer utenfor preparert løype.
Antall turer: 12 turer med heis


Fredag 30.12.2011 var jeg klar for å teste Whitedot The Preacher. Dette ble sesongens første tur på alpinski. Har vært på ski noen turer tidligere i sesongen også, men da med telemarkskiene. Jeg kjører en god del på ski i løpet av vinteren, både alpint og telemark. Og trives godt med frikjøring i forbindelse med skianlegg og på toppturer.

Det hadde kommet noen cm nysnø et par dager før testen, men før der igjen hadde det vært mildvær og regn. Så jeg hadde ikke de store forventningene til mulighetene utenfor preparert løype.

De første turene på skien ble derfor lagt til Hemsedalsøypa. Jeg opplevde at skien satt veldig bra i preparert bakke. Den var presis og fin, lett å få på kant og føltes stabil. Etter et par turer var jeg faktisk veldig overrasket over bakkeegenskapene til denne skien. Absolutt noe av det bedre jeg har prøvd av frikjøringsski i preparert bakke. Det skal også sies at det stedvis var ganske hardt i løypa, men selv på isete partier opplevde jeg at skien satt godt. Det var bare å trøkke til, så gikk det fin- fint!

I løpet av dagen tok jeg også noen avstikkere utenfor løypa. Det var som nevnt tidligere, ikke de beste snøforholdene, så forholdene utenfor kan i beste fall beskrives som oppkjørt pudder med den lett blanding av kvist og stein. Men skiene fungerte fint på de små turene utenfor løypa, de fremstod som lettkjørte, og jeg fikk i allefall en følelse av at disse skiene flyter bra i løssnøen - den dagen snøen faktisk er der..

Etterhvert som jeg ble mer innkjørt på skiene, gav jeg enda litt mer fart i løypa. Jeg opplevde da det eneste lille minuset med skiene: noe ustabile når man legger inn litt ekstra høy fart nedover.

Konklusjon: Dette er en veldig bra allround frikjøringsski, som gir deg gode opplevelser både i preparert bakke og utenfor. Og en ski jeg så absolutt vil ta med i vurderingen når jeg skal ha meg nye alpinski!

Totalvurdering av produktet: 5
«Må ha faktor»: 5

Mer info om skiene får du på Whitedotskis.com