Kvitfjell Alpinanlegg er best kjent for den årlige World Cupen med Utfor og Super-G med Aksel Lund Svindal og Co. Destinasjonen er også kjent for å være snøsikker, ha lite kø, godt preparerte bakker og varierte skiløyper. Men er Kvitfjell et sted for den glade skientusiast å ta med seg barna sine? Svaret er ja- med utvikling av barnevennlige bakker på Kvitfjells vestside gjennom de siste årene, er Kvitfjell definitivt et sted for den ski-interresserte barnefamilien. Nå har barna også fått egen skipatrulje i Kvitfjell.

Det er kun i Kvitfjell Alpinanlegg at barna får en helt spesiell rolle i bakken gjennom en egen aktivitet: nemlig Junior Skipatruljen!

Hjelm og skivettregler
Dette er en aktivitet for barn fra 4-12 år, enten om du besøker anlegget for en dag eller om du er fast gjenganger gjennom sesongen. Hovedsakelig i helger og ferier. For å få lov til å få jobb i Jr. Skipatruljen er det to kriterier som gjelder: du må bruke hjelm og skivettregler må læres.

Egen uniform
Junior Skipatruljen har sin egen uniform som gjør dem godt synlige i bakken. Den består av en vest, et liten førstehjelps-kit, klistremerke på hjelmen, walkie talkie og et id/fordelskort. Uniformerte juniorer får nemlig eksklusive kakaofordeler hos Gudbrandsgard Hotell, Kvitfjell Hotell, Tyrihans Skicafe og Koia. Andre fordeler patruljen får, er muligheten til bli med senior skipatruljen på jobb, omvisninger, opplæring, og muligheten til å bli ekstra godt kjent i anlegget. De vil ha små oppgaver som å være med å hjelpe til å holde øye med anlegget og plukke søppel.

Frynsegoder
Vi ønsker at barna skal føle at de har en rolle i bakken og at den rollen fremmer skiglede og god skikultur. Ikke minst blir barna godt synlige i bakken og et eksempel for andre barn. Men viktigst av alt: dette er en jobb uten ansvar med frynsegoder som skal være morsom!

Som foreldre får man nå en enkel motivasjonsfaktor og underholdning for barna. Det er kun et begrenset antall stillinger i Jr. Skipatruljen hver dag, så her er det førstemann til mølla. Utstyr lånes ut i hovedkvarteret som ligger i barneområdet på Mellomstasjonen på Kvitfjell.

Barna er ikke under tilsyn av Kvitfjell Alpinanlegg og ferdes på eget ansvar.

Egne walkie-talkies eller bråkie-talkies
Tilbakemeldinger fra barn og foreldre har ikke latt vente på seg. Flere foreldre forteller at barna deres legger frem klær kvelden før og setter på vekkerklokke for å være klare til å bli med i Junior Skipatruljen neste dag. Spesialpriser på kakao har også blitt ærefullt mottatt og Junior Skipatruljens waklie talkie's har blitt omdøpt til "bråkie talkie's". Vi gleder oss til mange flere ansatte gjennom vinteren!