Tester: Marit Helland Riset
Høyde: 171
Vekt: 60

Dato for test: 18.12.2011
Produktnavn: Whitedot The Preacher 2011/2012
Lengde: 179 cm
Svingradius: 16,5
Mål: 155-112-133
Pris: kr. 5500,- hos Hemsedal Sport
Sted for test: Hemsedal
Snøforhold under test: Ca 70 cm, nysnø
Hvordan er den testet: I og utenfor bakke i alpinanlegg
Antall turer: Ca 8 turer med heis

Jeg er 34 år, 171 cm og veier 60 kg. Jeg kjører en god del alpint, tilnærmet hver helg gjennom sesongen, både bakke, utom løypene samt toppturer.

Jeg testet Whitedot The Preacher i Hemsedal i helgen. Testdagen var en vindfull dag og det var ikke mye urørtpudder å oppdrive, men jeg fant litt og fikk oppleve at skien virkelig kan flyte. Selv måtte jeg bruke noen turer på å finne ut av den, for meg, uvante skien. Den oppleves noe stiv og krever at du legger godt med trykk på. Da jeg fant posisjonen, balansepunktet og fikk kjørt den litt, gir skien god respons.

I bakken sitter The Preacher perfekt også på is. Skien er stabil og fartssterk. Jeg skulle gjerne testet skien i mer pudder og skogskjøring. Under testen viser skien at den er god på mer krevende under lag til tross for at mitt test par var dårlig preparert med dårlige kanter. Skien er ikke en typisk hopp, sprett og leke ski, men en solid allround ski. I forhold til vekt oppleves den noe tung. Selv liker jeg det enkle designet med de karakteristiske hvite dottene, og siden jeg er en jente er det alltid stas å oppleve at skien match'er bekledningen

Vurdering (totalvurdering produkt): 4 (skala fra 1-6)
"Må ha" faktor: 3,5 (skala fra 1-6)

Konklusjon: En seriøs og stabil ski som dekker mange behov! Den sitter godt og flyter bra. Ville vurdert en lettere utgave til den lange toppturen, men en god ski i og utenfor bakken.

Slik ser skiene ut: Fra whitedotskis.com

 

Fred Syversen med Whitedot ski, foto Whitedotskis.com