Tester: Marit Helland Riset
Høyde: 171
Vekt: 60
 
Dato for test: 17.12.2011
Produktnavn: Armada TST 2011/2012
Lengde: 183 cm
Svingradius: 16,8
Mål: 119-132-102-123
Pris: kr. 6499,- hos Hemsedal Sport
Sted for test: Hemsedal
Snøforhold under test: Ca 70 cm, nysnø
Hvordan er den testet: I og utenfor bakke i alpinanlegg
Antall turer: Ca 10 turer med heis

Jeg er 34 år, 171 cm og veier 60 kg. Jeg kjører en god del alpint, tilnærmet hver helg gjennom sesongen, både bakke, utom løypene samt toppturer.

I helgen testet jeg Armada TST 2011/2012 i Hemsedal. Forholdene jeg testet på var nysnø/pudder utenfor bakken og en miks av kunst- og nysnø i bakken. Jeg må innrømme at jeg i forkant var meget spent på hvordan denne skien var med tanke på at den er designet for å være skien som dekker alt. Den er oppbygget med rocker i framskien og en noe stiv bak ski. Det er mange ski som skal kunne dekke et hvert behov i fjellet, og jeg må si at ikke alle gjør nettopp det, det høres også litt for godt ut til å være sant.

Smilet mitt etter første test utenfor løypen, i noe oppkjørt og vindpakket snø, ble bare bredere og bredere. Skien responderer utrolig kontant og presist (her kan du snu på en femøring), er stabil, tåler høy fart og flyter. Rockeren i framskien gjør det den skal, og gir deg en ski å kjøre på når underlaget er hardt. Jeg tok med meg skien i bakken og fikk testet den på perfekt underlag og på oppkjørt isete underlag. Det som imponerte meg mest i bakken er at skien sitter godt også på is. Det er ingen storslalåmski og det skal den heller ikke være, men den sitter, og du får en god, leiken og artig ski i bakken.

Vurdering (totalvurdering produkt): 6 (skala fra 1-6)
"Må ha" faktor: 6 (skala fra 1-6)

Konklusjon:
Er du ute etter en ski som dekker hele fjellet og skogen inkludert er dette all mountain skien du bør satse på! Aramada TST står øverst på min ønskeliste

Skulle gjerne testet skiene i retningen de peker, sier Marit Helland Riset