Litt om Beate Sem, tester:
Beate Sem, 32 år fra Vikersund. Liker meg veldig godt med snø under skiene, både med alpint, telemark og langrenn. Er også mye på tur resten av året, både i skogen og på fjellet.Test av Magicshine MJ808 bicycle light

Testet november 2011

Magicshine MJ808 har en lysstyrke på 900 lumen på max styrke og 270 lumen på min styrke. Batterilevetid på ca 3 timer på max og ca 10 timer på min.

Vekt: 340 gram

Sammen med lykta medfølger det batteripakke, hodebånd, hjelmbånd, feste til sykkel, skjøtekabel til bruk med hode/hjelmbånd og lader.

Pris: 699 kr på birksport.no

Jeg har lenge vært på utkikk etter en bedre hodelykt. Og tenkte i utgangspunktet å investere i en av de dyrere modellene til feks Lupine. Men tilfeldighetene ville det slik at jeg kom over denne Magicshine lykten i høst, og bestemte meg for å gå for den.

Jeg skal innrømme at jeg var litt spent da jeg pakket opp lykta, hadde jeg bomma helt, som hadde kjøpt en «sykkellykt» som jeg håpet å bruke som hodelykt? Jeg monterte ivrig sammen lykta, og tok en tur i den mørkeste skogen jeg fant.

Jeg konkluderte raskt med at jeg ikke hadde bomma. Lykta satt perfekt på hodet, både med og uten lue. Den var enkel å betjene, også med hansker. Og det viktigste - lyset - var utrolig bra. Mye bedre enn jeg hadde forventet av en lykt i dette prissjiktet.

Jeg har kun en liten negativ ting å bemerke med lykten. Ledningen fra lykten er litt i veien når du setter på hodebåndet, det er ikke med noe feste til ledningen langs hodebåndet, slik det er på mange andre modeller. Jeg har tatt festene fra den gamle lykta mi, og problemet er løst. I starten dyttet jeg bare ledningen under hodetbåndet, og det fungerte også helt greit på løpetur.

I utgangspunktet er det som sagt en sykkellykt, men for meg har den i første omgang blitt brukt til løpeturer. Men så snart skiløypene er på plass, blir det nok mange skiturer med denne lykta på hodet!

Totalvurdering: 5 av 6

"Må ha" faktor: 6 av 6

Konklusjon: Denne lykta lyser opp tilværelsen på mørke kvelder, og kan helt klart anbefales til mer enn sykling. Og ikke minst, den gir deg mye lys for pengene!