Rennleder Anders Carlsson er mektig imponert over hva de har fått til i Trysil. Arena for europacupen er 800 meter av bakke 63 i Høgegga Renn- og Treningssenter. Tross mildvær og ingen natursnø har bakkemannskapene ved hjelp av kunstsnø klart å lage en konkurransearena som får de beste skussmål.
- FIS er meget fornøyd med det de ser, og veldig takknemlig for at vi tar på oss jobben med å dra i gang årets Europacup i alpin. Slik det ser ut nå kan vi by på glimrende konkurranseforhold, sier Carlsson fornøyd.

Snømangelen i Europa har ført til at blant annet at helgas world cup-sirkus i franske Val d´Isére er flyttet til Beaver Creek i USA. Snømangelen gjør at pågangen er større enn noen gang for å trene i Trysil.
- Telefonen ringer døgnet rundt. Det virker som alt av landslag og klubber vil hit, og det synes jeg for Trysils del er en flott fjær å sette i hatten, sier Carlsson.
Hvem stiller på startstreken? Vanligvis er det de nest beste som kjører europacup. Men det ser også ut som en noen av world cup-kjørerne stiller på start. Blant annet Norges Lars Elton Myhre.

Driftssjef Jan Linstad i Skistar Trysil er stolt over det de har klart å få til. Høsten har så langt ikke vært enkel i Trysil heller.
- Vi har lang erfaring med å produsere snø på marginale temperaturer. Vi har også lang erfaring og flinke folk som vet hvordan du lager en bakke som tåler tøffe konkurranser.  Vi kjører storslalåm mandag og tirsdag, slalåm onsdag og torsdag, sier driftssjefen.
Nå er det ikke bare toppalpinistene som har et tilbud i Trysil. To bakker er åpne på Turistsenteret og fredag gikk kanonene for fullt i Trysil.