Intervju med John Fredrik Nordby, daglig leder i Nesbyen Alpinsenter


Hva med snølegging?
Vi har testkjørt anlegget, slik at vi er 100% klare til å lage snø straks kulden kommer.

Hvor mange snøkanoner har dere totalt?
57

Om det ikke er natursnø i sesongstart, hvor mange kilometer nedfarter kan dere åpne, bare ved hjelp av snøkanoner og kunstsnø?
Vi kan snølegge ca 7 kilometer. Det snølegges fortløpende på alle 7 kilometerne også ved vanlig snøfall for å sikre en solid såle. Nesbyen Alpinsenter åpner vanligvis ca 2 kilometer dersom det ikke har kommet natursnø.

Har dere økt kapasiteten på snøleggingen i nedfartene?
Ja, vi har gjort forandringer for å dekke fler meter av nedfartene. Vi har 5 nye kanoner i år. I tillegg til dette har vi oppgradert snøanlegget i barneområdet, samt nedre del av Nattenløypa fra lavtrykksanlegg til høyttryksanlegg. Dette gir raskere og mer effektiv snølegging. I tillegg har vi oppgradert teknologi på samtlige 40 automattårn i Tverrlia og Rodegårdsløypa. I Rodegaardsløypa (Fis-godkjent for slalåm og Storslalåm 60 m bred løype) har vi satt ut "antenner" flere steder. Dette gjør at vi kan bruke flere snøkanoner ved siden av hverandre der det trengs mest snø.

Har dere rabatt på tidlig kjøp av sesongkort?
Nei, ingen rabatter

Har dere nye heiser eller forbedret heiskapasitet siden sist sesong?
Nei, ingen nye heiser siden sist sesong.

Har dere nye nedfarter eller gjort forandringer?
Ja, vi har gjort forandringer i nedfartene. Vi har planert/ryddet skog enkelte steder for å tilrettelegge for mer effektiv snølegging.

Har dere ny terrengpark eller gjort forandringer?
Ja, vi har gjort enkelte forandringer i terrengparken. Parken blir i hovedsak som i fjor da den var kraftig oppgradert. Noen nye rails er planlagt.

Hva med langrennsløyper i Nesbyen området og nye alternative turer. Er det gjort forandringer?
Vi har lagt til flere km løyper. Vi har fokusert på enkelte deler av løypenettet og planert med gravemaskin, samt tatt trær og busker for bedre fremkommelighet med preppemaskin. Dette gjør av vi raskere kan bytte ut scooter med stor prepareringsmaskin og få gode flotte løyper tidligere.
I tillegg har vi i år et prøvesprosjekt sammen med Nesbyen Golf Alpin hvor vi skal kjøre ca 5 kilometer løype på golfbanen. Vi håper å få opp langrennsløyper tidlig på grunn av flott underlag.

Hvor mange preppemaskiner har dere?
3 stk

Er det kommet flere nye "varme" (kommersielle) senger på destinasjonen?
Vi har flere varme senger klare for denne sesongen. Det lokale turistkontoret har fått nye hytter og leiligheter for utleie, flere i umiddelbar nærhet til Nesbyen Alpinsenter. I tillegg har det kommet nye og entusiastiske eiere på Ranten Hotel.

Hvor mange varme senger har dere totalt på destinasjonen?
1000 senger

Har dere gjort noe spesielt overfor barn og barnefamilier?
Vi har et flott barneområde hvor barna kan slippes løs på egenhånd, et eget barneland for skileik, og opprettet det vi kaller Småland. Der har vi barnepass på lørdager og i de store feriene. Vi har en stor flott årestue med plass til ca 50 personer hvor vi har aktiviteter for barna. Vi har laget egen bølgeløype samt mindre hopp og rails for de minste, samt en langrennsløype i området rundt Småland. I tillegg er barneområdet isolert fra resten av anlegget. Vi har også laget en egen alpin skogsløype for de barna som begynner å bli varm i trøyen.

Nesbyen Alpinsenter har en av Norges fineste skistuer, samt en av Norges lengste parker som vi får mye skryt for.

Kan du fortelle litt om Nesbyen og utviklingen:
For 20 år siden var det kun noen eldre seterlag i området. Nå har Nesbyen alpinsenter ca 1000 hytter i nærområdet og ca 3000 hytter i kommunen. Nesbyen har en fantastisk flott golfbane 100 meter fra alpinsenteret og nytt hestesenter med internasjonale mål på hallen, samt oppstalling for 30 hester.

Området er i flott utvikling med salg av nye selveierleiligheter ski/in skiout - ingen utleieplikt. I tillegg til dette finnes det ledige panoramatomter over tregrensen med vanvittig utsikt. Ta gjerne kontakt med John Fredrik Nordby på tlf 41467400 for omvisning, gjerne når snøen har kommet så kan dere prøve løypene samtidig.