Stor jubel blant arrangørene av Telemarkhelten
Deltakelse i TelemarkHelten kan dermed gi bedre starttid i Birkebeinerrennet som er landets viktigste og mest anerkjente langrenns-arrangement.
Det glade budskap om at HelteRennet fikk innvilget sin søknad om å bli seedingrenn i Birkebeinerrennet ble mottatt med stor jubel i idrettslagene bak TelemarkHelten.

Vinje og Tinn kommune samarbeider
Vinje og Tinn kommune har i samarbeid med Innovasjon Norge i Telemark vært sentrale støttespillere i etableringen av TelemarkHelten siden starten i 2008.
- Dette er en veldig viktig milepæl for oss som tar mål av oss å skape en fantastisk skiopplevelse for store og små i TelemarkHelten første helg i februar neste år, sier rennleder for HelteRennet Aud Irene Kittelsen.

En stor dag for kultur- og idretts-Telemark
- Dette er gode nyheter for alle som er opptatt av å ta hele Telemark i bruk. TelemarkHelten er en av mange gode prosjekter som er med å sette Telemark fylke på kartet, sier Terje Riis-Johansen som er fylkesordfører i Telemark. Å bli anerkjent med å bli seeding renn er en stor dag for kultur og idretts-Telemark, sier Terje Riis-Johansen.

Positive verdier og gode naturopplevingar
- Det er spennende å ta del i dette prosjektet som er med å sette Telemark på agendaen knyttet til positive verdier og gode naturopplevelser. Ringvirkningene for reiseliv, handelsnæringen, næringslivet for øvrig og kommunene som er involvert rundt arrangementene gir også en positiv effekt som vi gleder oss over i Innovasjon Norge, sier Bård Stranheim som er adm. direktør for Innovasjon Norge i Telemark.

Indrefileten av løypenettet i Telemark
- Vi gleder oss til å vise frem indrefileten av løypenettet i Telemark oppunder Hardangervidda til så mange utøvere som mulig. I fjor deltok 1.150 utøvere i langrennsøvelsene som har sitt utgangspunkt i Rauland sentrum i Vinje, fortellerAud Irene Kittelsen. I tillegg til å være rennleder er hun koordinator for TelemarkHelten. Ved sist års arrangement deltok nær 200 frivillige fra idretten i Vinje og Tinn i å avvikle langrennsarrangementet. Og i år må vi nok planlegge for å ha med oss enda flere frivillige som honoreres ved at deres respektive idrettslag får inntekter fra prosjektet. Slik bidrar vi til å skape en mer solid økonomi i idretten både i Tinn og Vinje, sier Aud Irene Kittelsen.


- Å bli seeding renn har vært et av de store målene til TelemarkHelten fra starten. Vi vil derfor takke de ansvarlige bak Birkebeineren som er vårt store forbilde for at vi nå har fått denne æren. Vi tror dette vil gi oss ytterligere drahjelp for å øke deltakerantallet og sette Telemark på kartet den 4.februar i år, sier styreleder Bjørn Richard Johansen i en kommentar.

- Rennledelsen oppfordrer Birkebeinere til å ta del i HelteRennet 4. februar for om mulig legge til rette for en god startposisjon i Birkebeinerrennet 17.mars. Påmeldingsportalen som er tilgjengelig på www.telemarkhelten.no er allerede åpnet så her er det bare å melde seg på, sier Aud Irene Kittelsen.

Meld deg på nå!