Rauland Vierli (planlagt sesongstart 26. oktober utgår)

Rauland - Vierli håpet å kunne åpne allerede onsdag 26. oktober, men det klarer de ikke allikevel.
Må vel berre innrømme at me ikkje har snosprut utsyr til å takle + grader, å alle ver melderar melder låg trykk og pluss grader dei neraste 8 døgn. Så me må vel innrømme at dette klarer me ikkje, slik prognosene ser ut pr i dag sier Erlend Larsen som blant annet er snøproduksjonsansvarlig til Skiinfo.no

Trysil (planlagt sesongstart 29. oktober utgår)

Trysil hadde håpet på å kunne åpne til helgen, men må også utsette dette på grunn av det varme været.
Vi har fått den første snøen, og snøanlegget er kjørt i gang flere ganger. Men den stabile gode kulden har latt vente på seg.
- Utfra værprognosen som foreligger i dag klarer vi ikke å åpne de første bakkene 29. oktober som planlagt. Det er rett og slett for mildt om dagen, sier driftssjef Jan Linstad i Skistar Trysil.

Det betyr at sesongåpningen må utsettes en uke. Ifølge Linstad er ny dato lørdag 5. november.
- For å åpne trenger vi fire-fem dager med kulde for snøproduksjon, og et par dager til klargjøring. Både utstyr og mannskap er klare. Vi venter bare på hjelp fra værgudene, sier Linstad.

Bjorli (planlagt sesongstart 29. oktober utgår)

På Bjorli ble det igår definitivt klart at det slettes ikke blir noen sesongåpning til helga. Nesten all snøen er tina bort. Langtidsvarselet sist i forrige uke ga oss et lite håp om såpass kulde at vi skulle kunne holde åpningsdatoen vår. Dette stemte ikke i det hele tatt. Vind fra sør og mange varmegrader både dag og natt har ødelagt alt. Det ser også ut til å fortsette slik i hvertfall ut denne måneden og også litt ut i november. Hva galt har vi gjort? spør Arne Ivar Lyngen i Bjorli Skisenter.

Uvdal (planlagt sesongstart 29. oktober utgår)

Uvdal Alpinsenter som pleier å være i gang måned skifte okt/ nov , klarer dessverre ikke dette i år. Kuldegradene lar vente på seg, men så fort det kommer høytrykk og litt kulde vil vi være i gang. Vi vil åpne ca 700m når vi har hatt kulde ca 3-4 døgn, sier Stein Rudi i Uvdal Skisenter til Skiinfo.no

12 skianlegg planlegger sesongstart første helg i november

Med dette ble antallet som planlegger sesongstart første helgen i november større og det er nå 12 skianlegg som håper å starte sesongen helgen 4. - 5. november ifølge sesongstartoversikten til Skiinfo.no.

Men det er heller ikke sikkert at så mange klarer å åpne skianlegget denne helgen, da det er usikkert vær i vente med uforholdsmessig mange varmegrader. Så vi må bare krysse fingrene for flere kalde dager på rad så skianleggene får produsert kunstnø, og ikke minst at de får litt hjelp av naturlig snø, sier Jens Løland i Skiinfo.no

Men det er kulden og snøproduksjon som er det aller viktigste for skisenterene som ønsker å åpne såpass tidlig, og for oss skikjørere er det aller best om skianleggene får lagt et godt lag med kunstsnø som såle. En slik såle fungerer som en god isolasjon for snøen som kommer over og gjør at sesongen ofte kan strekkes lenger enn om man kun har natursnø, legger Løland til. 

Her er det mest snø nå (i terrenget på toppstasjonen)

Stordal 40 cm
Røldal 40 cm
Voss Fjellandsby 30 cm
Stryn 30 cm
Strandafjellet 30 cm
Se alle skianlegg med snø

Disse har fått mest snø siste 7 dager

Strandafjellet 40 cm
Stordal 30 cm
Eikedalen 25 cm
Røldal 19 cm
Jølster 15 cm
Desverre har nok noe smeltet bort for noen av de.