Selv om rader på terrengsykler skinner mot gjestene når man ankommer sykkelgarasjen, er det de tøffe, barske syklene med fete dekk som stjeler oppmerksomheten. Geilolia har tro på at
Downhill- sykling blir den nye folkesporten. Så langt har det vært de tøffeste med sans for ekstremsport som kaster seg på to hjul og hopper og trikser ned slalåmbakken.

"Nettopp derfor har andre sykkelparker ofte fokus på tøffe, bratte løyper, men om denne aktivitetene skal bli til folkesport må det legges til rette for andre også", sier daglig leder Jonas Rejdemo.

Dette har Geilolia gjort, bedriften har tilrettelagt for barn, nybegynnere og de som ikke er fullt så tøffe. Bjørneløypa som også gleder mange nybegynnere på ski, kan også testes ut av den yngre garde og nybegynnere. Ønsker man mer utfordring, er det flere morsomme "singletrack- løyper" man kan prøve seg på, i både blå og svart vanskelighetsgrad. Smalere sti med tekniske utfordringer og elementer gir syklistene garantert mestringsfølese av å komme gjennom uten å sette ned en fot!"
I juli ble nesten hele sykkelparken skylt bort etter et voldsomt regnvær og flom. Men med stor innsats fra ansatte i Geilolia ble sykkelparken gjenåpnet kort tid etter i like god stand til stor glede for mange donwhill-entusiaster. Og det er ingen tvil om at det har dukket opp mange nye downhill-syklister i løpet av sesongen.

For at alle skal kunne prøve sykkelparken, har også Geilolia Sommerpark downhill-sykler med fullt beskyttelsesutstyr til utleie, både for juniorer og voksne. Utleiesyklene er veldig populære, men Sommerparken og sykkelparken er åpen hver helg samt i høstferieukene og da kan man teste ut slalåmløypene en siste gang før man bytter ut hjul med ski.