Nye eventyr for barn og ungdommer
Sist sesong lanserte vi SkiStar Experience i Hemsedal. Ett konsept som bygger på å gi skikjøreren merverdier i form av kunnskap, spenning og herlige opplevelser. Å oppleve off piste i sikre former har vist seg å være veldig populært og nå tar SkiStar Hemsedal konseptet videre og starter Adventure Camp, et lignende konsept men for de yngre gjestene. Fokus ligger på å lære barn og ungdom hvordan man kan kjøre sikkert utenfor løypene. Adventure Camp tilbys i to eller fire dager og inneholder også lavinekurs og herlig off piste-kjøring rundt Hemsedal Skisenter.

En annen, spennende nyhet for de yngre er Jibb & Park Camp. Her får barn og ungdommer muligheten til å prøve park-kjøring sammen med erfarne instruktører. Samtidig som de lærer seg nye morsomme triks, treffer de også likesinnede på samme alder.

Både Adventure Camp og Jibb & Park Camp retter seg mot barn og ungdom i alderen 7-10 år og 11-15 år som allerede er relativt erfarne kjørere og vil utvikle sine ferdigheter.

Mer snø og bredere bakker
I forkant av denne sesongen i Hemsedal kan gjestene glede seg over nye snøkanoner som gjør at sesongstarten i Tinden kan skje tidligere enn vanlig, allerede i november. I tillegg til at bakkene blir bedre gjør dette også at løypene blir bredere og enda flere kan nyte av Hemsedals herlige bakker. Denne gangen er det bakkene Veslebreidalen og Holdeskarløypa som kommer til å forbedres ytterligere med kanonsnø.

Hemsedal er et av Skandinavias største og mest populære skisteder og blir ofte kalt «de skandinaviske alper». Med sin nordlige, høye beliggenhet 625-1920 meter over havet er Hemsedal et snørikt og snøsikkert skisted med en lang sesong. Hemsedal ligger lett tilgjengelig mellom Norges to største byer, Oslo og Bergen. Hemsedal byr på masse herlige snowboard- og skiopplevelser med 52 velpreparerte bakker, 24 heiser, 5 terrengparker og Norges største barneområde. I Hemsedal trives erfarne skikjørere like godt som nybegynnere og unge som gamle. Her kan alle finne sine favorittbakker.

- Hemsedal Skisenter er glade og stolte av å kunne feire 50 år med heisdrift. Siden 1961 har Hemsedal levert skiglede til gjester i alle aldre og på alle nivåer. Utviklingen fra starten med en heis og manuell preparering av bakkene fram til dagens produkt med ekspressheiser, snøproduksjon og snøparker er enorm. Hemsedal Skisenter har jobbet målrettet for å gi våre gjester det de ønsker av bakker og tilleggstjenester, og vi er stolte av å kunne si at vi i dag er det mest foretrukne skidestinasjonen blant norske skigjester, sier Trond Østby, destinasjonssjef SkiStar Hemsedal.

Snøgaranti fra mai til november
Med Norges lengste snøgaranti lover Hemsedal Skisenter 5 kilometer åpne bakker og 628 høydemeter. Garantien gjelder fra 17. november 2011 til 1. mai 2012. Om Hemsedal Skisenter ikke oppfyller garantien kan gjesten velge å ikke reise til Hemsedal og få pengene tilbake. Garantien omfatter alle bestillinger som er gjort via Hemsedal Skisenter/Hemsedal Booking (overnatting, skiskole, skileie og Skipass). Snøgarantien utløses senest 48 timer før ankomst. Snøgarantien gjelder ikke tilfeldig stengte heiser/bakker som for eksempel er stengt på grunn av hard vind, kulde eller tekniske forhold.

Aktiviteter og events sesongen 2011/12
Sesongen i Hemsedal starter allerede 5. november og avsluttes 1. mai. Gjennom hele høysesongen arrangeres det spennende aktiviteter for barn og familier. De faste ukeaktivitetene er gratis og krever ingen påmelding. Aktivitetene som arrangeres er blant annet bakketrening i Dortheløypa, Ski Challenge, Hemsedal Ski Show, Kidz Big Air og Kidz Slope Style. Barn og ungdom kan også delta på camps i regi av SkiStar Experience Hemsedal. Campene pågår i to eller fire dager og man kan velge mellom Jibb & Park eller nyheten Adventure Camp som fokuserer på off piste-kjøring. Campene er en bra mulighet for de unge å treffe likesinnede på sin egen alder, lære seg noe nytt og oppleve en herlig skiferie som fylles av gode minner. 


Mer om Hemsedal
Hemsedal - skikjøring fra tre topper

Det er ikke uten grunn at Hemsedal kalles «de skandinaviske alper». I Hemsedal står fjellene tett og når man tar heisen til toppen har man en fantastisk utsikt over hvitkledde fjelltopper. Vinter-Norges høyeste punkt for alpin skikjøring ligger i Hemsedal Skisenter, nærmere bestemt på Totten 2, 1450 moh. Herfra går det en 6 km lang grønn (lett) bakke - hele 810 meter under toppunktet. Fra toppen av Tindenheisen på 1349 moh er det 360-graders utsikt over Hemsedal og de omkringliggende fjellene. Herfra kan man velge grønn, blå eller rød bakke nedover. Hemsedal Skisenters tredje-høyeste preparerte punkt ligger på toppen av Roniheisen, ca 1250 moh. Toppen nås med stolheis og turen ned går via blå eller røde bakker.

5 terrengparker
Hemsedal har 5 terrengparker med mange hopp og rails i ulike vanskelighetsgrader med minipark for barn og nybegynnere, samt røde og svarte linjer for de mer avanserte kjørerne. I løpet av vinteren arrangeres flere konkurranser i parken, blant annet årets nyhet med to- og firedagers Jibb & Park Camp for barn og ungdom.

Barnas Hemsedal
Hemsedal Skisenter har Norges største barneområde på 70 000 kvm, der de minste skikjørerne har det morsomt i spesialtilpassede heiser og bakker. Her finnes også Gaupeland som er en utendørs aktivitetspark for barn. I Gaupeland får barna en trygg og morsom dag i skibakken. Her finnes det barnevennlige rullebånd, slalåmbakke, karusell og akebakke med utlån av snowracer. I det oppvarmede teltet kan barna komme inn og varme seg, se på film, leke og tegne. Nytt i Gaupeland for sesongen 2011-12 er en kiosk med enkel servering samt lett tilgjengelig toalett for barna. Gaupeland er gratis og åpent for all. Skiskolen for de minste barna (3-4 år) holder til i Gaupeland.

Revehiet - innendørs barnepass midt i bakken
Revehiet ligger lett tilgjengelig midt i Hemsedal Skisenter og tilbyr barnepass for barn fra 6 måneder og oppover. Her kan de minste barna leke med andre barn, spille spill, tegne eller se på film - alt under oppsyn av utdannet personale. Det finnes separate rom for barn som trenger å sove men de kan også sove ute i egen vogn. Revehiet er åpent for drop in kl 13 - 16, mandag -fredag, men er også tilgjengelig for heldag barnepass ved forhåndsbestilling. I helgene må barnepass forhåndsbestilles for hel- eller halvdag.