Årets HelteRitt ble en suksess. Med nær 700 deltakere hadde TelemarkHelten
nesten en dobling i antall deltakere fra i fjor. Fornøyde og slitne deltakere og strålende vær skapte en flott ramme rundt arrangementet, sier prosjektleder Christian Sønstebø.

Vi er også rørt og glade for den gode tilbakemeldingen vårt frivillige korps på 130 stolte idrettslagsrepresentanter fra Tinn og Vinje får fra deltagerene.

Dette lover godt for neste arrangement, som er HelteLøpet, første helg i september. Arrangementet denne helgen består av en 22 km lang løype med og uten tid, 12 km kort løype med og uten tid. Dette er flotte løyper som går ned gjennom dalen fra Møsvannsdammen. I tillegg arrangeres selvfølgelig også ungdomshelten og barnehelten.

Resultater i årets HelteRitt
105 km menn:
1. Lars Petter Stormoe 3.59.49
2. Dag Torp Hansen 4.02.49
3. Tom Immerstein 4.09.17

105 km kvinner:
1. Marianne Sandaker 4.45.27
2. Kjersti Aandraa 5.14.48
3. Ingunn Bjorå 5.15.36

64 km menn:
1. Dagfinn Bang-Johansen 2.17.03
2. Øyvind Sverdsten 2.29.
3. Jan-Henrik Opshal 2.34.52

64 kvinner:
1. Pia Sofie Måbø 2.47.42
2. Gro Aagaard 2.52.14
3. Siv Riis Paulsen 3.14.32

TelemarkHelten sitt trippel konsept er et reiselivsinitiativ fra fjellkommunene Vinje og Tinn, samt Innovasjon Norge i Telemark. De lokale idrettslagene står bak selve arrangementene i TelemarkHelten. Gjennom å skape spennende sport - og opplevelsesarrangementer, er målet å bidra til å bygge merkevaren Telemark, nasjonalt og internasjonalt.

TelemarkHelten, "Rå natur - Rå utfordringer", består foreløpig av tre arrangement som alle går av stabelen med utsikt over Hardangervidda Nasjonalpark i øvre Telemark:

HelteRittet i Rjukan, HelteLøpet Rauland eller Rjukan og HelteRennet i Rauland. Alle de tre idrettsarrangementene byr på utsikt og opplevelse fra Nasjonalparkkommunene Vinje og Tinn, og alle inntekter fra arrangementene går til idretten i Vinje og Tinn som også eier TelemarkHelten AS.

- Idrettslagene som står bak dette prosjektet legger ned et stort engasjement med fokus på de frivillige for å få et godt arrangementskonsept. Videre er det et mål å sette Telemark på kartet som en spennende destinasjon for aktive nordmenn og tilreisende fra utlandet. Vi gleder oss nå til å ta imot spreke mosjonister med familie på våre fremtidige arrangementer, sier Christian Sønstebø.