Oppdal har mye å by på i sommer, og Knut Jarle Lysklett forteller om noen av hans forslag til hva du kan gjøre på Oppdal i sommer.

Har dere en hovedattraksjon om sommeren (tur, aktivitet, severdighet)?

Hovedattraksjonen i sommer er at du kan bo på Hotel NOR for kun 1 kr pr natt dersom du kjøper minimum 2 aktiviteter. Jo flere aktiviteter du kjøper - jo lengre kan du bo for en krone natta. Du kan velge mellom 10 ulike aktiviteter: Familierafting, moskussafari, juving, sykkeldag i Oppdal Bikepark, sykkel & gondol, gondol & fjelltur, seasafari, rafting, golf og fjellcruise med egen lunsjkurv. Kampanjen varer fra 24. juni - 21.august.

Fottur: Har dere en spesielt kjent fottur dere vil anbefale deres gjester?

Fottur til toppen av Almannberget. Dette er en flott rundtur som går over toppen av Oppdals landemerke. Det er en varndring med historier om kulturminne, folk og virksomhet i bygda vår. Les historien om Augusta fra Oppdal og Bjørnstjerne Bjørnson sin romantiske tur på Bærjet. Det er en spennende og noe luftig turrute. Turen opp mot toppen følger delvis Storskæra på framsiden av Almannberget og er noe bratt og krevende. Utsikten fra toppen er flott og den bør oppleves. Turen ned igjen er slakkere og følger den gamle setervegen ned mot utgangspunktet for turen. Turen tar ca. 5-6 timer.

Sykkeltur, stisykling: Har dere en spesielt kjent sykkeltur dere vil anbefale deres gjester å ta?

Oppdal byr på mange fine muligheter for de som liker å ta seg fram på sykkel. Her er sykkelturer som passer alle. La turen gå gjennom vakre seterdaler eller i høyfjellet. Du kan også ta korte eller lengre turer med Oppdal som utgangspunkt. Quality Hotel Oppdal tilbyr sykkelutleie.

Heiser:
Har dere åpne heiser om sommeren?

Ja, heisen er åpen om sommeren for fotturister og syklister.
Gondolen i Hovden går hver dag i perioden 2. juli - 14. august. I perioden 18. juni - 9. oktober går den hver helg. Stolheisen i Vangslia går hver helg i perioden 25. juni - 25. september.

Har dere noen nye aktiviteter siden forrige sommersesong?

Sykkelpakke i Oppdal Bikepark: Oppdal Bikepark er åpent hver helg i perioden 25. juni - 25. september. I vår sykkelutleie kan du leie komplett utstyr, slik at du kan oppleve hvordan "det virkelig" føles å kjøre nedover med fulldempet sykkel. Oppdal Bike Park har ulike "linjer" du kan sykle og noe som passer for de aller fleste. Pris voksne 1 dag: 875,-. Pris ungdom 1 dag: 670,-. Prisen inkluderer leie av downhillsykkel, hjelm, beskyttelsesutstyr og heiskort for en dag. 

Har dere andre populære sommeraktiviteter?

Juving: En spektakulær opplevelse i trange juv med rappelering og hopp i kulper. Fra 15 år. Familierafting: En kjempe flott opplevelse for hele familien. Sykkel & Gondol: Lei sykkel for en dag og utforsk Oppdal på egen hånd. Inkludert 1 gratis billett opp til toppen av Hovden med gondol. Moskussafari: En flott naturopplevelse for hele familien. Varighet ca. 5-6 timer. Fjellcruise i Trollheimen: En reise i turistbåten Trollheimen 2 på Gjevilvatnet.

Har dere egen løype, område eller terrengpark for downhill sykling?

Ja det har vi, og det er gjort enkelte forandringer denne sesongen.

Noe annet du har lyst til å legge til?

Sommerkampanjen med hotell for 1 krone natta. Se: oppdalbooking.no