Voss Fjellandsby har mye å by på i sommer, og Per Berge forteller om noen av hans forslag til hva du kan gjøre i Voss Fjellandsby i sommer.

Har dere en hovedattraksjon om sommeren (tur, aktivitet, severdighet)?

Dei viktigaste attraksjonane rundt Myrkdalen og Voss er fjordane på Vestlandet, med Sognefjorden og Hardangerfjorden som hovudattraksjonar. I tillegg finn du mange gode aktivitetstilbod i vossaområdet, som rafting, paragliding, klatrepark, padling, hesteriding og flotte sykkel/vandretilbod.

Fottur: Har dere en spesielt kjent fottur dere vil anbefale deres gjester?

Denne turen følgjer delvis bil / traktorveg og delvis på god sti. Turen tek ca 3 timar tur/retur og blir rekna som ein lett tur som passar turgåarar i alle aldrar. Stigningen er på ca 250 høgdemeter. Godt fottøy vert anbefala. Frå Stalheim går turen via Brekkegardane, ved grinda tek du av til høyre og ned til Sivlegarden. Frå Sivle følgjer du stien opp mot Sivleshagen, under den raude hytta og inn i skogen. Stien frå Sivleshagen og fram til Nåli er blitt satt i god stand dei seinare år, og er lett å finna. Husmannsplassen Nåli ligg midtvegs mellom Stalheim og Jordalen, og var bebudd og i drift fram til 1925/1930. I dag kan du berre sjå restar etter eit av husa i Nåli.

Sykkeltur, stisykling: Har dere en spesielt kjent sykkeltur dere vil anbefale deres gjester å ta?

Rallarvegen, over Hardangervidda, går langs Bergensbanen fra Haugastøl via Finse, Hallingskeid, Myrdal og ned til Flåm. Du kan også sykle til Voss. Veien, som i seg selv er en severdighet, bringer deg gjennom et fantastisk høyfjellsområde fra 1000 m.o.h. opp til 1300 meters høyde og ned til havets nivå. Dette er Norges mest populære sykkeltur.

Heiser:
Har dere åpne heiser om sommeren?

Nei, vi har ingen åpne heiser denne sommeren.

Har dere nye aktiviteter siden sist sesong?

Det har vi! Voss Klatrepark er no open for publikum for fyrste gong. Vår Klatrepark er ei høgdeløype med 2 løyper på totalt 27 klatre- og balanseelement, samt 2 taubanar (zip-lines). I di reise mellom trea vil du nå meir enn 12 meter over bakken før du susar gjennom lufta i ei av taubanane (zip-line) på slutten av kvar løype. Voss Klatrepark handlar om personlige utfordringar og meistring! Du finn meir info på www.vossklatrepark.no

Har dere andre populære sommeraktiviteter?

På Voss kan du prøva rafting, strikkhopp, padling, fallskjermhopping, golf og hesteriding for å nemna noko. I tillegg er det flotte turvegar og sykkelvegar i områda rundt Voss. 

Har dere egen løype, område eller terrengpark for downhill sykling?

Nei, det har vi ikke.

Voss er også et av stedene hvor de flyr med "wingsuit", men det er vel ikke akkurat for drop-in sommerturistene.
Her kan du se en imponerende video som er tatt i Voss, Romsdalen og Litledalen i Norge. Produsert av Jokke Sommer.