Tre dagers kamp om hundredeler i Olympiabakken i Kvitfjell er over. Sol, publikumsrekord, folkefest på sletta og oppe på mellomstasjonen, drama og tette renn er noen av stikkordene.

Olympiabakken i storslag.
Det hele ble åpnet med FIS-verdenscupsjef Gunther Hurajas spontane hyllingstale på målhoppet under gjennomsyninga: Bakke- og preppemannskap i Kvitfjell hadde forberedt en perfekt trasè for de tre forestående rennene.

Fredagsrenn med overraskende seierherre
Kvitfjell gjennomførte et ekstrarenn i utfor fredag, og ca 3000 publikummere fikk med seg at unggutten Beat Feuz (SUI) parkerte hele verdenseliten og tok sin første World Cup-seier noensinne. Tidligere Kvitfjellvinner Eric Guay (CAN) fulgte på andreplass, mens veteranen Michael Walchhofer (AUT) endte på tredje.

Kvitfjell-lørdag med full pakke. Veteran endelig til topps i Kvitfjell
Lørdagsrennet i Kvitfjell, som etter hvert har blitt norsk alpinsports Holmenkolldag, ble en formidabel suksess, sportslig og værmessig så vel som arrangementsmessig. Madcon åpnet showet og varmet opp et rekordstort publikum før rennstart. Omkring 8 000 tilskuere fulgte rennet fra målområdet og langs Olympiabakken. Fredagens bronsemedaljør, Michael Walchhofer, som forøvrig aldri har vunnet i Kvitfjell tidligere, avsluttet karrieren med å stå øverst på podiet i Kvitfjell. På de neste plassene fulgte østerrikeren Klaus Kroell, mens fredagens vinner Beat Feuz (SUI) endte på tredjeplass. Feuz beviste med dette at gårsdagens seier ikke var en tilfeldighet.

På mellomstasjonen fortsatte festen etter utforrennets slutt. Legenderennet Kvitfjell Classic ble arrangert for andre gang. Startskuddet gikk da to jagerfly fra Forsvaret sneiet Mellomstasjonen før de skjøt ut "flares" og forsvant i retning Rygge. Deretter stilte gamle alpinstorheter som Kjetil Andrè Aamodt, Ole Kristian Furuseth, Lasse Kjus, Bjarne Solbakken på startstreken. Ungjenta Tuva Nordby kvalifiserte seg også til rennet, og det var hun og Kjetil Andrè Aamodt som møttes i finalen. Aamodt gikk seirende ut av duellen. Senere på kvelden fortsatte festen på GudbrandsGard Hotell med World Cup-Party.

Søndag ble sveitsernes dag
Søndag var det sveitseren Didier Cuche som kjørte inn til seier i Super-G. Også søndagens renn var tett og spennende. Østerrikerne Klaus Kroell og Joachim Puchner fulgte på de neste plassene.
Nordmennene er ikke i storform om dagen, men svensken Hans Olsson kjørte inn til 6. plass fra startnummer 40, og reddet med dette den skandinaviske æren under årets Kvitfjell-helg.
Alpininteresserte nordmenn kjente sin besøkelsestid, og gjorde årets Kvitfjell World Cup til en folkefest som sent vil glemmes i Gudbrandsdalen.

Resultater:
http://www.fis-ski.com/uk/604/1228.html?event_id=28177&cal_suchsector=AL

Bildene nedenfor er tatt av Esben Haakenstad.