I strålende solskinn og med et kjempeoppmøte fra publikum, kjørte amerikanske Chas Guldemond til topps i The Oakley Arctic Challenge i dag. Storfavoritt Jamie Anderson, også fra USA, vant jentenes finale. Til tross for at de norske uteble fra pallen, var Terje Håkonsen svært fornøyd med dagens snowboardkonkurranse i Wyllerløypa.

Marginer og små detaljer avgjørende

- Når værgudene er på vår side løftes nivået alltid, og i dag ga alle kjørerne alt. Det var utrolig kult å se på, spesielt når det bare er marginer og små detaljer som skiller mellom plasseringene. Per Iver Grimsrud kjørte dessuten svært solid, selv om han ikke nådde opp på pallen, forteller en glad Terje Håkonsen, som også fikk sjansen til å prøvekjøre slopen før finalen startet. Godt fornøyd var han også med jentenes innsats: - Det var gøy å se jentene i dag, særlig fordi nivået hos dem har løftet seg veldig fra treningene.

Norsk 6., 7., og 8. plass

Hallingdølen Gjermund Bråten var beste norske med en godkjent 6. plass, og fikk blant annet høy score for en cab double cork 1260.

- Det er to måneder siden jeg satt det trikset sist på grunn av kragebeinsbruddet, så dette er jeg fornøyd med. Da sitter det ihvertfall i kroppen enda.

Ulrik Badertscher fra Nittedal fulgte hakk i hæl med 7. plass, og viste spesielt godt i andre run at han hadde en god dag. Hadde han satt dette runnet helt perfekt, ville han trolig sust rett inn på pallen.

- Ble aldri kronet som ballets dronning på skolen

Jamie Anderson beviste at jentene absolutt hører hjemme i The Oakley Arctic Challenge da hun vant jentenes finale i dag. En noseslide, fulgt av en svær switch backside 540 og en backside 540 var reportoaret som sikret henne medalje, krone og 15 000 US dollar.

- Jeg ble aldri kronet som ballets dronning på skolen, så dette føles veldig bra, spøkte hun under premieutdelingen.

5.plass med armbrudd

Selv om Kjersti Østgaard Buaas ikke leverte nok på alle elementene tilsammen, viste hun et av dagens mest stilfulle triks og spektakulære fall. Hennes frontside 360 stalefish og frontside 720 på det siste hoppet sanket gode poeng, og resulterte i 6. plass. Thea Stenshagen fra Gausdal leverte meget god kjøring i dag. Dessverre var hun uheldig og brakk armen i et stygt fall i siste run, men beholdt poengsummen fra tidligere run og sikret dermed femteplassen.

 

Resultater kvinner:

1. Anderson Jamie (USA) 87,4

2. O´Brien, Spencer (CAN) 85,1

3. Jones Jenny (GBR) 75,7

4. Maas, Cheryl (NED) 75,2

5. Stenshagen, Thea (NOR)68,7

6. Buaas; Kjersti Ostgaard (NOR) 65,2

 

Resultater menn:

1. Chas Guldemond (USA) 89,1

2. Tyler Flanagan (USA) 88,9

3. Sage Kotsenburg (USA) 86,4

4. Seppe Smiths (BEL) 84,9

5. Mark McMorris (CAN) 82,2

6. Gjermund Braaten (NOR) 77,2

7. Ulrik Badertscher (NOR) 73,7

8. Per Iver Grimsrud (NOR) 66,1

9. Ethan Morgan (GER) 60,7

10. Eric Willett (USA) 53,9

Sjekk ut Chas Guldemond gå igjennom TAC løypa: