- Å gå for triple cork på et hopp som har så hard og flat landing er noe av det dummeste jeg har gjort noen gang, forteller en glad og overveldet Torstein, som etterpå kunne konstatere at han har brutt en ny barriere i snowboarding under verdens mest prestisjetunge snowboardkonkurranse.

Se videoen her

Første gang i snowboardhistorien
Torstein kjørte konsistent og bra i kvalifiseringen med tre doublecorks og solide landinger. Finalen ble kjørt i jamformat i 15 nervepirrende minutter hvor de to beste runene til finalistene telte.

- Torstein satte en fin frontside doublecork 1080 i første run og hentet inn 38 gode poeng, forteller landslagssjef Thomas Harstad. - I andre run sjokkerte han både kommentatorer og tilskuere med første forsøk på triple cork, uten å være nær å lande det sykt vanskelige trickset. I tredje run var han mye nærmere å stompe landingen, men det var fortsatt få som trodde han ville klare å sette trickset. Da det var 1 minutt igjen av finalen ga Torstein alt og landet tricket, for første gang noen sinne i en snowboardkonkurranse.

Torstein Horgmo vant med 80 poeng foran Sebastien Toutant (79) og Sage Kotsenburg (77).

- Torstein er verdens beste slopestylekjører, det inkluderer hopp, forteller Harstad. - Det beviser han nok en gang når slår de beste i verden. Han er en jævel til å trekke frem alt han har når han må og det gjorde han virkelig denne gangen, og dette tror jeg han har tenkt på lenge. Det er bare å ta av seg hatten, gliser han.

Bilder: Dagfrid Forberg/Snowboardforbundet