Vikingland er navnet på Oppdal Skisenters nye barneområder i Vangslia og Stølen. Vikingland består av den splitter nye varmestua Ydalir (Snøguden Ullrs bolig iflg. Norrøn mytologi), den nye skogsløypa i Vangslia og den kjempestore røde fluesoppen i Stølen.

- Alt dette henger sammen i eventyret om vikingbarna Vika & Vike. Men for å lese eventyret må du komme til Vikingland i Vangslia og Stølen, avslører en noe hemmelighetsfull Tore Meirik i Oppdal Skisenter.
Vika & Vike har også sørget for nye barnemenyer på kafeene, som inkluderer magisk saft!

- Hva som skjer med de som drikker magisk saft er fluesoppen i Stølen et godt eksempel på. Mer sier jeg ikke om den saken, sier Meirik med et smil.
Vikingland åpner med storstilt barneskirenn og flammeshow i Vangslia 2. Juledag klokken 13.00. det er for øvrig ikke tilfeldig at Vikingland havnet i nettopp Oppdal Skisenter. Like nedenfor heisen i vangslia ligger nemlig Norges største vikinggravfelt!

Men det er ikke bare Vikingland som åpner i romjula i Oppdal Skisenter. 2. Juledag åpner legendariske Hovden, i sin tid karakterisert som verdens beste storslalåmbakke. Og minst ett stort hopp vil være klart i terrengparken i Vangslia. 4. Juledag åpner Solheisen samme sted.

Bildene viser skiskoleinstruktørene, og arkitektene bak Vikingland, Johan Ericson og Amelie Larsson, i hhv. Ydalir og sammen med snømannen i barnebakken i Vangslia.