E-cup i Høgegga
Ei stor skihelg er i vente, lørdag er spekket med høydepunkter i Parken og Høgegga. Først er det europacup i storslalåm i Høgegga. Rennet samler alle de nest beste, men også noen av verdenscupkjørerne.
Sveriges landslagstrener, Magnus Larsson, er på plass i Trysil med verdenscuplaget og hatt ei bra treningsuke.
- Forholdene er fantastisk bra. Bakken er steinhard, og per i dag tilbyr Trysil de beste treningsforholdene i verden, mener Larsson.

Internasjonalt
16 nasjoner trener i Trysil denne uken. Alle forbereder seg til europacup i storslalåm lørdag og søndag. Start lørdag og søndag kl. 10.00, 2. omgang kl. 13.00. Arena er løype 63 i Høgegga Renn- og Treningssenter.
Den svenske jibbestjernen, Jon Olsson, stiller på start både i E-cup og Sweet Rumble. Olsson forsøker å kvalifisere seg til OL i storslalåm 2014.
- Vi får se hva jeg klarer. En trener ville sikkert sagt jeg burde velge enten det ene eller det andre. Jeg gjør begge deler, så får vi se hvordan det går. Uansett er det gøy å prøve, smiler han.

Sweet Rumble
Sweet Rumble starter med kvalifisering fredag kl. 16.00. X-Games-vinnerne Bobby Brown (ski) og Halldor Helgason (snowboard) er med, det samme er blant annet våre egne stjerner PK Hunder og Andreas Håtveit. Finalen går lørdag klokken 17.30. Semifinalene kjøres klokken 15.00.

Parken
Denne uka har det vært full fart i Parken. I tillegg til Rumble-deltakerne har vi også besøk av Norges Toppidrettsgymnas fra Lillehammer.
- Vi er her med 18 parkkjørere og skal være her hele uka. Det finnes ingen bedre terrengpark enn det Trysil har akkurat nå, mener trener Anders Murud. Til helga har vi fem hopp klare i Blåparken, for de som synes hoppene i Parken blir for store.

Lørdag er det 14 kilometer med åpne bakker i Trysil. Tre nye bakker åpner. Blant annet barnebakken i Fageråsen på nordsiden av fjellet. Åtte heiser går.

Tekst og foto: Ola Matsson

BILDER fra i dag:
HELE EUROPA: 16 nasjoner trener slaåm og storslalåm i løype 63 i Trysil. Her Sveriges Anton Lahdenperä.