Verdenscup
Høgegga Renn- og Treningssenter åpnet løype 63 sist lørdag og flere treningsgrupper har allerede besøkt Trysil. Denne uka er det Norges verdenscuplag for damer og herrenes europacuplag som utnytter snøen i Trysil.

Godt å være på ski
En av dem som var veldig blid etter dagens økt var Mona Løseth, som er i gang med opptreningen etter beinbruddet i april.
- I dag tok jeg sesongens første svinger og det føles bra. Deilig å være på ski igjen. Nå skal vi være her til fredag, men jeg kommer tilbake i hvert fall to ganger til før jul. Blant annet skal jeg se guttas europacuprenn i Trysil 27. og 28. november, sier hun.

Minusgrader
Damelagets trener Jørgen Nordlund er også fornøyd med å være på norsk snø igjen.
- Forholdene er litt vekslende, men det tåler vi så tidlig i sesongen. Nå håper vi det blir litt kaldere igjen, slik at underlaget fryser til, sier han.

Kaldere vær
Og Nordlund får ønsket sitt oppfylt, skal vi tro værvarselet. Fram mot helga er det meldt kaldere vær og nok minusgrader til å fyre opp igjen snøproduksjonsanlegget.

4 kilometer skikjøring
Status i Trysil nå er at bakke 15, 21 og 63 i Høgegga er åpne. Heisene går hver dag og vi har til sammen over 4 kilometer skikjøring. Det er ikke mange anlegg i Norge, om noen, som kan matche det tilbudet.

I tillegg er det satt opp rails og bygd hopp nederst i løype 15.

Tekst og foto: Ola Matsson. Bildene ble tatt onsdag 3. november.