Vinden dreier, en nordvestlig vind lager litt kaldere temperaturer mot slutten av uken så mange snøkanoner kan starte full produksjon, deretter kommer det en fin nordavind på de fleste åpne skianlegg, og kuldegrader ned mot -15 enkelte steder.

På Skiinfo.no har vi nå inntil 3 værleverandører per skisted, og i denne vær oversikten kan du lett sammenligne og se klare trender. Det fine er nå at det stort sett er blå temperaturtall, i tillegg til noen snøbyger.
Oppsummert blir det frem mot helgen kaldere overalt, nedbør hos skianleggene på vestlandet og små sjanser for snø på østlandet. De fleste skianlegg som planlegger åpning till helgen vil nok klare dette.

Hemsedal (Åpner førstkommende fredag 5 Nov)
Det blir sannsynligvis en meget god start på skisesongen med 3 km åpne nedfarter og 650 høydemeter skikjøring fredag morgen. Med sammenhengende løype fra toppen av Fjellheisen og ned til Hemsedal Alpin Lodge blir det seongåpningen med skikkelig skikjøring i Hemsedal, og for mange nok kan dette by på en skikkelig skidag. Det bli kuldegrader og fine forhold
Se været fra Hemsedal her
Se Hemsedal sine restplasser og åpningstilbud her


Geilo (Helgeåpent)
Snøproduksjonen vil sannsynligvis gå for fullt på Geilo fra og med i morgen, så det blir åpning av flere nedfarter til helgen. Til helgen er det ventet kuldegrader ned mot -10.
Se været på Geilo her
På Geilo er det fremdeles noen restplasser og åpningstilbud


Trysil
(Åpent)
Trysil hadde sesongåpning sist helg, og endelig kommer også kuldegradene også. Til helgen er det meldt fint vær og temperaturer ned mot -8 kuldegrader. Det ser også ut til at alpinanlegget kan kjøre snøkanon både torsdag og fredag.
Se de siste overnattingstilbudene fra Trysil
Se webcam fra Trysil


Bjorli
(Åpent)
Litt sludd i morgen ogkaldere frem mot helgen. Lørdag kommer kulden, og det er ventet brs med nysnø helt frem til Søndag morgen. Bjorli kan klart anbefales til helgen, og ta med skibriller.
Se dagens webcam fra Bjorli


Kvitfjell
(Åpent)
Kvitfjell åpnet sist helg. Denne uken begynner det å bli mye kaldere, snøkanonene kan gå i de bakkene som skal åpne, og til helgen er det ventet temperaturer ned mot -10 grader og sol.
Restplasser og tilbud fra Kvitfjell
Se webcam fra Kvitfjell


Uvdal
(Åpent i helgene)
Kaldt allerede denne uken, og fine forhold for snøproduksjon. Til helgen blir det også kaldt, og temperaturer ned mot -12 grader, perfekt for snøproduksjon
Se sammenligning av værmeldingene for Uvdal


Rauland
(Åpent i helgene)
Når værleverandørene sammenlignes på Skiinfo.no ser vi at de er relativt enige. Det blir kaldt allerede i dag. Og deretter litt kaldere frem til og med helgen. På Vierli vil det være en kald og fin helg med stort sett sol og lettskyet vær. I Rauland er det også noen gode overnattingstilbud og restplasser.
Se webcam fra Rauland


Gaustablikk
(Åpent i helgene)
Nå er det på ny mulighet for å legge mye snø i skianlegget, og det ser alle frem til. Det blir fint og kaldt fra og med fredag, og deretter en fin og kald helg. På Gaustablikk er det også enkelte gode overnattingstilbud.
Se webcam fra Gaustablikk


Skeikampen
(Åpent i helgene)
Skeikampen åpnet sist helg. Denne uken begynner det å bli mye kaldere, snøkanonene kan gå i de bakkene som skal åpne, og til helgen er det ventet temperaturer ned mot -10 grader og sol. Skal du oppover, se tilbud og restplasser for Skeikampen her.
Se webcam fra Skeikampen


Haukelifjell
(Åpner til helgen)
Her oppe blir det mulig å åpne for sesongen, i hvert fall holde helgeåpent, og kulden som kommer vil hjelpe godt på snøproduksjonen. De jobber nå på spreng for å forberede mulig åpning av Grasdalen/Haukeliheisen til førstkommende helg. Kunstsnøsålen har holdt forbløffende bra gjennom mildværet før/i helga, og på tirsdag snødde det bra, slik at de allerede har fått noe naturlig påfyll. De neste 24 timer er avgjørende om de store nedbørsmengdene som er meldt , kommer ned som snø i høyden der vi er avhengig av noe naturlig påfyll!
Se webcam fra Haukelifjell
Se ledige hytter og leiligheter på Haukeli her


Sauda
(Åpner kanskje igjen til helgen)
Åpnet først i Norge, måtte holde stengt sist helg, men frem mot helgen ser det ut til at det kommer både snø og kulde. Her kan det blir en topp skihelg for de som tar turen til Haukelifjell, og fine kuldegrader.
Se webcam fra SaudaHvilke nye skianlegg åpner for første gang til helgen:

Tyin Filefjell
Her oppe er det kaldt og perfekte forhold til snøproduksjon. Til helgen vil det være fra -4 til -12 grader, og overskyet. Årets nyheter er et nytt skibånd for de minste, og vi håper de 6 snøkanonene kan få ååpnet ca 1 km nedfart til helgen.
Se webcam fra Tyin Filefjell her


Gålå

På Gålå ligge ralt til rette for en fin åpningshelg. Det er kuldegrader hele uken, og disse vedvarer til langt over helgen. Håper de har alt klar for snøproduksjon med sine 70 snøkanoner, og kan åpne 3km nedfarter.
Se webcams fra Gålå her


Hemsedal (se omtale øverst i artikkelen)


Sammenlign værmeldingene fra YR og Storm her