Stavene vil bli gitt bort som premier på Facebook etter hvert renn.

- Skistaver har vært ganske like de siste årene, og ideen var å lage noen som skilte seg litt ut var litt knæsje. I de sterke fargene mot lyset fra den knallblå himmelen, den hvite snøen og de lekre alpetoppene blir dette veldig bra, sier Aksel Lund Svindal.

De fem unike stavfargene, som kun skal brukes i et verdenscuprenn i vinter, vil komme i fargene signal-gul, grønn, lys og mørk oransje og ikke minst rosa.
- Dette er jo fargene som herjet i alpinbakkene da jeg begynte å stå på ski på slutten av 80-tallet. Det er artig at de nå er på mote igjen, sier Aksel Lund Svindal.

Stavene skal være med Aksel når han plukker medaljer i 10 av konkurransene på de 5 tradisjonsrike rennene i
• Sölden : 23.-24. oktober
• Wengen: 14.-16. januar
• Kitzbühel: 21.-23.januar
• GAP: 8. - 20. februar
• Kvitfjell: 12.-13.mars

Stavene kan bli dine
Aksel får ikke beholde stavene sine selv. Hvert enkelt stavpar vil kun bli bruk i ett renn, før de blir premier i en konkurranse som Aksel skal avholde sammen med Swix.Konkurransene vil bli offentliggjort på hjemmesidene til Swix og det norske gullhåpet, i slutten av oktober.
- Hver og én av fargestavene er helt unik. Eneste mulighet for å sikre seg stavene denne sesongen vil være å vinne dem i konkurransene, så her gjelder det å følge med på Facebook-sidene til Swix utover vinteren, forteller Cathrine Bull, markedssjef i Swix Sport.

Fargerikt finalerenn
De ulike skistavene vil ha Aksels egen signatur, og høyre og venstre stavene vil også komme med ulikt design.
- Jeg har selv valgt rekkefølgen på når jeg skal bruke stavene, og den rosa godbiten kjører jeg med i verdenscupavslutningen i Kvitfjell, avslutter Aksel Lund Svindal.