- Jeg synes det er like artig hver gang, og utrolig artig at det norske miljøet setter pris på de norske kjørerne på denne måten her, sier en glad Horgmo, som foruten prisen for Årets Kjører også tok imot prisen for Årets Standout og Årets videopart. Horgmo satte trikset trippel cork som første i verden tidligere i år, og dette gjorde at han hanket inn prisen som Årets Standout.
Og i juryens begrunnelse for at Horgmo fikk prisen for Årets Videopart står det blant annet - "Råeste videoparten samtlige i juryen hadde sett noen gang. Setter standarden og leverer bunnsolid på alle arenaer, enten det er i parken, på streetrails eller i backcountry. Syk kjøring rett og slett."

Helene Olafsen ble Årets kjører damer
Etter en kjempesesong med World Cup-seiere, og en litt bitter fjerdeplass i OL var det Helen Olafsen som dro i land prisen for Årets Kjører på kvinnesiden. -Dette var veldig, veldig hyggelig, og kom veldig overraskende på, det er mange gode jenter i Norge, så jeg er naturligvis veldig stolt og glad for denne utmerkelsen, sier en strålende fornøyd Olafsen i en kommentar.

Bærumsmiljøet leverte
Det aktive snowboardmiljøet rundt Bærum Snowboardklubb gjorde at klubben hanket inn prisen for Årets Klubb. Knut Løken fra Bærum Snowboardklubb ble kåret til Årets Ildsjel for sitt arbeid for klubben gjennom mange år, og det var en meget rørt vinner som tok imot Ildsjelprisen. Bærumsgutten Frode Sandbech fikk også prisen for Årets Bilde, med sitt bilde av Torstein Horgmo.

Æresprisen til Playboard
Årets Ærespris gikk til snowboardernes eget magasin, Playboard, som siden 1997 har dokumentert snowboard, skateboard og surf. Bladet har vært en institusjon i
brettmiljøet, og er elsket, hatet, men alltid et kompromisstløst, ekte, samlende og underholdene talerør, uttaler juryen.


Alle vinnerne og juryens begrunnelser

Årets klubb
Bærum Snowboardklubb

Begrunnelse
Av årets nominerte skilte denne klubben seg helt klart ut ved det enorme tilbudet de har. Uansett hvilket nivå du er på, om du er ung eller gammel, om du liker park eller pudder, så er det sikkert at det finnes en plass for deg her. I løpet av vinteren har de over 1000 kids på snowboardtrening, de arrangerer samlinger, turer, seminarer og de hjelper unge lovende kjørere ut i verden. Det er egentlig få, om ingen andre, klubber som kan skilte med så mange profesjonelle kjørere i sin stall, og slik har det vært i en årrekke.


Årets kjører kvinne
Helene Olafsen

Begrunnelse
En allsidig jente, med både plasseringer, og kredibilitet på plass. Når man skal bake en god snowboarder trenger man igrunn bare to hovedingredienser, det ene er brettkontroll, og det andre er vinnerinnstinkt. Vinneren av årets kjører damer har for mye av begge deler, og dette har gjort syvtjuer, høye airs I pipe og raskest ned løypa til hennes varemerke. Når man I tillegg er så ung, så er det gøy å kunne se tilbake på worldcup seiere, og en fjerdeplass i de olympiske leker. Vi er stolte av å ha deg med I gjengen! Kom deg opp på scenen


Årets kjører mann
Torstein Horgmo

Begrunnelse
Vinneren har gjennom mange år hatt jevn utvikling, med en bratt kurve. Fra å være en etterslenger I sin lokale alpinbakke, ble han fort et talent. Nå oppfattes han av de fleste som en selvsikker innovatør som gladelig sprenger grense etter grense. Han er anerkjent både I Norge, og internasjonalt, og er en god rollemodell. Vinneren viser kontinuerlig at han behersker alle aspekter ved brettkjøring, fra tekniske rails, til backountry med Standard Films. Rull ut den røde løperen for vår trippel cork jedi master...


Årets videopart
Torstein Horgmo - The Storming Standard Films

Begrunnelse
"Råeste videoparten samtlige i juryen hadde sett noen gang. Setter standarden og leverer bunnsolid på alle arenaer, enten det er i parken, på streetrails eller i backcountry. Syk kjøring rett og slett"


Årets bilde
Frode Sandbech-Kjører Torstein Horgmo

Begrunnelse
Årets snowboardbilde er teknisk meget godt utført, med god timing, herlig stemning, og teknisk god kjøring. Men det som gjør dette til en vinner, er bildets originalitet og fotografens kreativitet.
Samspillet mellom fotograf og kjører er etter juryens mening nytenkende. To bilder med samme triks tatt på to forskjellige tidspunkter av døgnet. Resultatet er nesten to identiske bilder! Bilde inviterer til nysgjerrighet og bør inspirere andre fotografer til å tenke nytt og konseptuelt.


Årets Standout
Torstein Horgmo

Begrunnelse
Å være en standout er ikke alltid like lett. Du må være original i tankene, og du må tørre å sette ideene ut i livet. Å være standout handler om å ikke se grenser, men om å tørre å satse alt, selvom man kansje ikke vinner. Å vinne er derimot noe årets standout er kjent med å gjøre, og det siste året har han også kunne påberope seg å være den første til å lande en trippel cork på snowboard.


Årets Rookie Jente
Martina Nicole Næss

Begrunnelse
-Årets rookie i jenteklassen har til nå vært helt ukjent, men etter denne sesongen er det ingen tvil om at hun er en vi kan vente oss mye av i fremtiden. Hun er kjempemotivert og meget lærevillig på lokalklubbens treninger. Hun har opparbeidet seg et stort tricksreportoar og det har gjort sitt til at hun har fått flere nasjonale topplasseringer og stakk av seieren i Norgescupen totalt!


Årets Rookie Gutt
Even Solbraa

Begrunnelse
- Årets Rookie er hardtarbeidende, ha særegen stil og setter runnet når det gjelder som mest. Årets Rookie har hatt en enorm utvikling de siste årene. Årets Rookie har det siste året ikke bare vist høy grad av tekniske ferdigheter og stil, men har også vist seg som en ekstremt stabil snowboarder når det kommer til prestasjoner. Dette kom fullt til utrykk under NM da han tok steget helt til topps på seierspallen i slopestyle, og snatchet kongepokalen foran nesa på de etablerte gutta. Årets Rookie fikk desidert flest stemmer av folket noe juryen har stilt seg bak med solid flertall.


Årets Film

Ducksjen - Klaustrofibiatch

Begrunnelse
Årets norske film er kreavtiv og orginal. Setter fokus på snowboardglede med et lite skråblikk krydret med en særegen stil. Vennskap i fokus og presenterer snowboard på en ekte måte.


Årets Anlegg
Vierli

Begrunnelse
Dette anlegget har turt å satse på norsk snowboarding. På rekordtid har de befestet en solid plass blant Norges beste parker og ikke minst i norske snowboardhjerter. Alt fra parkshapere til daglig leder er ute dag og natt og jobber med det som blir en større og større lekeplass for brettkjørere. Vi har også sett mange edits og filmer fra dette anlegget. Gutta som driver anlegget er svært fleksible - og bygger gjerne en quarterpipe ut av en snøfonn på 15 minutter! I fjor disket de også opp med kvalifiseringen til The Oakley Arctic Challenge - vinneren for årets anlegg er


Årets Ildsjel
Knut Løken fra Bærum Snowboardklubb!

Begrunnelse
Årets Ildsjel redder hundrevis av kids fra å begynne med langrenn hvert år! Mannen med den grønne lua, som også årets Ildsjel kalles, står på for lokalmiljøet, og er alltid i godt humør; han motiverer alle til å begynne med snowboard. I 1995 tok Ildsjelen initiativ til å starte SnowFun, et nybegynnerkonsept for snowboardkids, som senere også er blitt til Forbundets Plan 5. SnowFun samler hver onsdag ivrige barn i hopetall i Kirkerud; De lærer å kjøre snowboard, raile og hoppe for første gang.


Årets Ærespris
Playboard

Begrunnelse
Æresprisvinneren, eller vinnerne, har vært en institusjon i
brettmiljøet siden 1997. Elsket, hatet, men alltid et kompromisstløst, ekte, samlende og underholdene talerør for
snowboard, skateboard og surf. Folka bak Æresprisvinneren har gitt alt for det norske brettmiljøet i med- og motgang. De er snowboardere, skatere og surfere i hode og hjertet, og de er alltid klare for en fest. Når Æresprisvinneren dumper ned i postkassa er det høytid, og vi leser hvert ord, og tenker "hva f... har de funnet på denne gangen?".