Superstoka med 2. plass konkurransen og 1. plass på TTR-rankingen
- Jeg er superstoka, skulle gjerne vært på toppen av pallen, men med de værforholda er jeg kjempefornøyd, sier Gjermund Bråten som også forsvarte sin lederplass TTR-rankingen i nattens konkurranse.
Bråten satte pallrunnet sitt allerede i første run og hadde planer om et mer avansert andrerun men var uheldig ut på førsterailen noe som stoppa sjansene for enda bedre score. Pallrunnet hans bestod blant annet av fs 540, cab 720 og dobbel bs rodeo 900. Det var kun sveitsiske Christian Haller som gjorde det bedre og det kun 0,2 poeng bedre! Gjermund fikk følge av Mikkel Bang på pallen som kom på 3. plass og like nedenfor kom Ulrik Badertscher og Tore Holvik.

Skummelt å gjøre triks jeg ikke har gjort på et år uten å se landinga
- Det var skummelt å gjøre triks jeg ikke har gjort på et år uten å se landinga, var Kjersti Buaas sin kommentar til 3. plassen, en plassering hun også var meget godt fornøyd med tanke på værforholdene.
Jamie Anderson (USA) tok førsteplassen i natt og lokal New Zealand-kjører Shelly Gotlieb 2. plassen.
Etter nattens prestasjon ligger Kjersti som nr. 2 på TTR-rankingen og til natten er hun klar for halfpipen!

- Det var helt rått. Alle kjørerne gjorde det kjempebra og spesielt med tanke på det været, sier landslagstrener Terje Skulstad.
Det regnet kraftig, var til tider tett tåke og i tillegg 10 plussgrader, noe som gjorde både snø og sikt utfordrende. Værforholdene førte dermed til at semifinalen og finalen ble slått sammen og at det ble 42 herrer og 21 damer i finalen. Alle fikk 2 run hvorav det beste var tellende.
- Coursen bestod av to rails, tre hopp og en liten quarter på slutten. Forholdene var varierende og vanskelige. På det verste så man ikke lengre enn 20 - 30 meter. Dette gjorde at mange hadde problemer med landingene etter hoppene, som gikk fra 55 til 77 fot. På slike store hopp med rotasjoner i lengde- og tverraksen stilles det enorme krav til kropskontroll for å lande "i blinde" etter et slikt svev, utdyper Skulstad og forklarer dermed hvorfor nattens prestasjoner er meget gode!

Veldig bra med det nye dommersystemet
Live Score System er utviklet og brukt på The Arctic Challenge. I Natt ble det for første gang brukt i en annen konkurranse. Dersom systemet funker godt vil det trolig etter hvert brukes på alle TTR-konkurranser.
- Det nye systemet er kjempebra. Det er forståelig og gjør det lett for publikum å følge med. Dette vil gjøre snowboard lettere å forstå for alle, forteller Skulstad.
Det nye med systemet er at kjørerne får poeng for hvert element i tillegg til poeng for helheten. Tidligere har man kun fått en samlet poengsum for hele runet.
- Veldig bra med nye dommersystem, man får direkte tilbakemelding på hva som er bra og hva som kan gjøres bedre, Gjermund Bråten.

Mer info
Resultater og info fra Burton NZ Open: http://www.opensnowboarding.com/LiveCoverage.aspx?openid=NZO

I natt er det halfpipefinale i Burton NZ Open. Gjermund Bråten (Torpo), Ståle Sandbech (BSK), Tore Holvik (Geilo), Kjersti Buaas (Trondheim) og Linn Haug (Trondheim).