Hans hovedoppgaver blir å ivareta og utvikle de skirelaterte aktivitetene ved skianlegget samt å bidra med utvikling av det eksisterende og fremtidige anlegget.
Med nytt hotell på Bøeseter og rekordbesøk sist vinter står Norefjell Skisenter foran store og spennende utfordringer.

Ved siden av utvikling av selve skianlegget med terrengpark, renntraseer, barneområder og flere heiser er målsetningen også å utvikle tilbudene i tilknytning til selve anlegget som skiskole, rennskiskole, legge til rette for treningssamlinger, tilby coaching og relevante foredrag for idrettsmiljø og næringsliv med mer. Marius Arnesen vil være ansvarlig for realisering av disse planene.

Marius uttaler:
"Etter å ha jobbet i et fantastisk miljø med noen av de beste alpinistene i verden de siste 10 årene, gleder jeg meg vanvittig til å ta fatt på nye utfordringer på Norefjell fra og med 10. august. Jeg håper og tror at min kompetanse og mine erfaringer kan bidra til at vi kan utvikle Norefjell til det ledende skisenteret i Norge - noe anlegget har potensial til med sin nære beliggenhet til Oslo og enorme høydeforskjell mellom topp og bunn."

Bjørn Viker, som er administrerende direktør ved Norefjell Skisenter AS, uttaler at han er svært fornøyd med å ha kapret Marius til Norefjell.
"Marius har gjennom mange år vist at han kan levere resultater i verdenstoppen. Han vil bli en viktig person i den strategien som legges opp for fremtidig drift og videreutvikling av anlegget."