Det eneste som gjenstår nå er at Miljøvernministeren godkjenner utbygging av Tryvann Vinterpark, der arenaen skal ligge. Et snowboard-VM i Oslo vil plassere Norge ytterligere på snowboard-kartet og bygge opp Oslo som verdens vinterhovedstad.

Et samlet internasjonalt snowboardmiljø støtter VM i Oslo i 2012

- At det internasjonale snowboardsamfunnet har blitt enige om å gi VM i 2012 til Oslo, er en stor tillitserklæring til det norske snowboardmiljøet, Oslo som arrangørby og jobben vi har lagt ned i dette prosjektet, sier Snowboardforbundets president Cecilia Flatum., og fortsetter:

- Og at det er bred enighet om å lage det første VM siden 1999 og det første VM for slopestyle noen sinne, vil også bety mye for internasjonal snowboard.

- Men ingenting er klart før Miljøverndepartementet godkjenner utbygging av VM-arenaen i Tryvann Vinterpark. Fylkesmannen skal sende sine uttalelser til Miljøverndepartementet i slutten av mai. Erik Solheim har tidligere sagt at han vil prioritere saken når den kommer på hans bord, så vi håper på en snarlig og positiv avklaring, sier Flatum.

Forbehold om arenagodkjennelse av Tryvann Vinterpark

Dagens godkjennelse av VM-søknaden har blitt gitt med det forbehold at avklaringer rundt utbygging av VM-arenaen i Tryvann Vinterpark kommer på plass i løpet av sommeren. Oslo Kommune støtter full utbygging, byrådet i Oslo har godkjent reguleringsplanen og kommunen har gitt 33 millioner til utbygging av arenaen og både økonomisk garanti på 28 millioner til VMet og støtte på 9 millioner til forberedelsene. Det er Miljøverndepartementet som må stadfeste utbyggingen, noe som skjer etter at Fylkesmannen har kommet med sine uttalelser.

- Uten støtten fra Oslo kommune, ville ikke dette vært mulig. Nå som snowboarderne har bestemt at VM skal til Oslo, håper vi at saken blir et nasjonalt anliggende, og at Regjeringen sørger for at både arena og VM blir realisert, sier Cecilia.

Det norske miljøet har vært sentralt i utviklingen

- Norge har opparbeidet seg stor arrangørerfaring etter å ha gjennomført The Artic Challenge (TAC) i ti år. I 2009 presenterte TAC et revolusjonerende TV-konsept i samarbeid med NRK. Presentasjonen av sporten har blitt spennende på TV, noe som igjen har gjort at de store, internasjonale rettighetsselskapene er kommet på banen. Det norske miljøet har vært helt sentralt i denne utviklingen. Med VM på hjemmebane blir ikke bare vi belønnet for hard arbeid, men hele snowboardverdenen får et felles symbol og samles rundt. Det er nå moroa begynner, sier Henning Andersen, daglig leder i TAC, som håper Miljøverndepartementet godkjenner utbygging av Tryvann Vinterpark slik at arbeidet med arenaen kan starte.