Programmet favner over skiaktiviteter for alle typer ski, sosiale møteplasser og underholdning med skeive artister.

Skeive ski inkluderer alle skigrener som langrenn, alpint, snowboard, telemark, frikjøring og tilbyr gruppekjøring og kurs. Tilbudet er basert på aktiviteter tilpasset deltakernes eget nivå og ferdigheter, fra lavterskelaktiviteter for nybegynnere til skientusiaster.

Målet for festivalen er å aktivisere skeive deltakere i ski- og friluftsaktiviteter og synliggjøre lesbiske og homofile som gruppe i en hittil ubenyttet idrettsarena. Motto for festivalen er ”Climb Your Mountain” sier noe om at deltakelse, egen mestring og skiglede er viktigere enn å være raskest, ha best teknikk eller ha det mest fancy utstyret.

- Det blir over 300 festivaldeltakere, og det er over våre første estimater for dette første året, sier festivalsjef Trond Alexander Tune. De påmeldte deltakerne kommer først og frem fra hele Norge, men det er også påmeldt deltakere fra Sverige Danmark, Nederland og England.

Arrangørene, foreningen Skeive ski, har en langsiktig strategi om å bygge dette gradvis opp til en skandinavisk pridefestival.
- Vi har jobbet med å få på plass festivalkonseptet, infrastruktur og avtaler og lansert det i 2009 overfor et norsk publikum, forteller Tune. For neste års festival vil vi inkludere målgrupper i Sverige og Danmark. Det finnes for øvrig en rekke "Gay Ski Week" i Sveits, Østerrike, Italia, Frankrike, New Zealand og Nord-Amerika. Gay Whistlers Winter Pride er størst og samler over 4000 deltakere.

Foreningen Skeive ski har et håp om å bygge opp vår festival som et skeivt tilbud i ski-Norge, på tilsvarende måte som den legendariske 1. mai helgen i Hemsedal tiltrekker seg tusenvis av musikkinteresserte festivaldeltakere og skientusiaster.

Scandinavian Ski Pride
Festivalprogrammet for Scandinavian Ski Pride omfatter skisport- og frilufstaktiviteter i skibakkene og fjellet på dagtid og partys, show og arrangementer om kvelden.
- Skeive ski samarbeider med Norges snowboardforbund, Skistar Hemsedal og Fjellgruppen om skiarrangementene, forteller sports- og aktivitetsansvarlig Henning Hoyer i styret. Lørdag ettermiddag ager vi et større og morsomt arrangement med Berit Bislet som speaker og Muttern som oppmann i bakken.

- Vi har jobbet mye med det sosiale programmet for å kunne tilby noe for alle, sier programansvarlig Werner Hilberink. Du vil møte Norges beste skeive artister som Oslo fagottkor, sing & songwriter Heidi Marie Vestrheim, komikerne Berit Bislet & Muttern, parodier med Simon Andersen, samt sangere og dansere i showkonseptet Wallmans On Tour Norge og kjente djs.

- Blandingen av skiaktiviteter og underholdning med skeive artister er nødvendig for å skape sosiale, og trygge møteplasser for deltakerne og trekke folk opp til Hemsedal, forteller styremedlem Annette Seglem, som er og ansvarlig for booking. Ca 1/3 av de påmeldte deltakerne hittil er kvinner og vi har også grupper og program som er tilpasset deltakere med barn.